Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Anadolu Düşünce Grubu'nun daveti üzerine katıldığı toplantıda, ilçe genelinde yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.
Anadolu Düşünce Grubu tarafından Grand Otel'de düzenlenen toplantıya, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Anadolu Düşünce Grubu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Koruk ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Anadolu Düşünce Grubu'nun akademik çalışmalarının yanında kültürel ve ekonomik alanlarda çalışmalarının olduğunu belirten Anadolu Düşünce Grubu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Koruk, "Son yıllarda başka hesapları olmadan Allah rızası için şehrimize hizmet eden az sayıda yöneticimiz var. Bu nedenle Anadolu Düşünce Grubu mensupları olarak şehrimize hizmet eden yöneticilerimize teşekkür etmemiz gerekiyor. Zaman zaman Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ile yaptığımız sohbetlerde benimde bilmediğim çok güzel projeleri hayata geçirdiğini ve devam eden projelerinin olduğunu görüyordum. Başkanımızın kendi ağzın üyelerimizin de yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirilmesini istedik. Bizleri kırmadığı için teşekkür ederek, Başkanımıza bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Yaklaşık bir saat ilçe genelinde yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında slayt eşliğinde bilgiler veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Göreve başladığım ilk günden buyana hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Bun nedenle herkesin fikrine ihtiyacımız var dedik ve sivil toplum kuruluşları ile fikir alışverişinde bulunduk. Nüfusu 800 binlere ulaşmış olan İlçemiz çok büyük ve yüzde sekseni çarpık yapılaşmanın oluşmaktadır. İlk hedefimiz çarpık yapılaşma ile mücadele oldu. Bunun için kentsel dönüşüm çalışmasına başladık. 198 milyon TL'lik kamulaştırma yaptık. Çok zor ve riskli olan bu çalışmamızda 1800 evi kamulaştırdık, bin 388 evin yıkımını gerçekleştirdik. Bu çalışmamızla Türkiye'ye örnek gösterildik. Vatandaşlarımıza modern yaşam alanları oluşturmak için 5 bin konut yapıyoruz. yeşil alan sıkıntısı yaşanan ilçemizde toplamda 344 adet park yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Spora büyük önem verdik. her yaşta insanımız spor yapsın diye parklarımıza kondisyon aletleri koyduk. Parklarımıza ve okul bahçelerine 69 adet halı saha ve basketbol sahası yaprak ücretsiz olarak hizmete sunduk. 7 milyon metrekare alanda yapılacak olan Yeşilvadi projemiz kapsamında 1 milyon 700 Bin metrekare alana Türkiye'nin en büyük parkını yapıyoruz. bu alanımızda 35 bin konut yapılması planlanıyor. Ayrıca şehir trafiğini rahatlatmak adına havaalanı yolunu burç kavşağına bağlayacak olan 50 metreli 12 kilometre uzunluğundaki yolumuzun çalışmasına başladık. Güneykent'te 180 bin metrekare alanda mesire alan çalışması yapıyoruz. 565 bin metrekare alana sahip gafur baba ormanını ağaçlandırdık. 170 bin adet ağaç diktik. 2 milyon 750 bin metrekare asfalt kaplama ve 1 milyon 622 bin metrekare kilittaşı çalışması yaptık. 11 olan sosyal tesis sayımızı 50'ye çıkardık. 12 sosyal tesisimizin inşaatı devam ediyor. 62 bin 861 kursiyerimiz tesislerimizde eğitim aldı. Şuanda 30 branşta 26 bin 707 kursiyerimiz eğitim alıyor. 11 bin 350 öğrencimiz ücretsiz olarak SBS, LYS ve YGS eğitimi alıyor. Tarihi dokunun yüzde doksan beşi ilçemiz sınırları içinde bulunmaktadır. Bu nedenle tarihi dokuyu korumak ve gün yüzüne çıkartmak için önemli çalışmalar yaptık. Sokak sağlıklaştırma projemiz devam ediyor. Bostancı ve gümrük hanı restore ederek halkımızın hizmetine sunduk. Eğitime destek olduk. 3 okul birden yapıyoruz. Birinci okulumuz Adil Teymur İmamhatip Ortaokulumuz eğitim öğretime başladı. İkinci okulumuzun temelini attık. Şefkat mağazamız aracığı ile 41. 979 aileye yardım yapıldı. Sosyal marketimizde 2030 aile şefkat kartla alışverişlerini yapmaktadır. Akkent Spor Köyü, Şahinbey Sanayi Sitesi, Hanımlar Yüzme, Spor ve Kültür Merkezi inşaatımız devam etmektedir" dedi.
Program sonunda Anadolu Düşünce Grubu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Koruk, günün anısına Başkan Tahmazoğlu'na çıkardıkları yayınlardan ve gümüş tabak hediye etti.
(MAD-MAD-Y)

04.01.2013 15:50:55 TSI

Editör: Wan Haber