Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi'ne imza atarak ilçedeki karbon salınımını 2020 yılına kadar yüzde 20 oranında düşürmeyi taahhüt eden ve bu hedef için gerekli çalışmaları başlatan, ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını Dünya standartlarının (7 metrekare) üzerine çıkaran Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ın bu çabaları plaketle ödüllendirildi. Bornova Kent Kültürü ve Sosyal Yaşam Derneği (BOYAD), Sındır'a 'çevreye katkı' plaketi verdi.
İlçenin sorunlarıyla yakından ilgilenen ve bunları zaman zaman gündeme getiren BOYAD, bu kez Başkan Sındır'ın çevre mücadelesini gündeme getirdi. BOYAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yerakar, yönetim kurulu üyeleri Metin Hastekin, Osman Özkebapçı, Kazım Avni Toprağın, Yaşar Yaşa, Galip Çukurlu ve Tamer Mülayim ile birlikte Başkan Sındır'ı ziyaret etti. Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi'ne imza atarak ilçedeki karbon salımını 2020 yılına kadar yüzde 20 oranında düşürmeyi taahhüt eden ve bu hedef için gerekli çalışmaları başlatan , kişi başına düşen yeşil alan miktarını dünya standartlarının (7 metrekare) üzerine çıkaran Başkan Sındır'ı onursal üye olarak kaydeden BOYAD Başkanı Hasan Yerakar, üzerinde, "Bornovamızın yaşanabilir bir kent olması için verdiğiniz mücadeleden dolayı hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz" yazan plaketi sundu.
BOYAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Bornova Belediye Meclis üyesi Hasan Yerakar, Başkan Sındır'ın çok yönlü bir çevre mücadelesi verdiğini belirterek, "Daha yaşanabilir bir kent oluşturmak amacıyla çevre konusunda gösterdiğiniz hassasiyeti destekliyoruz. Çevre konusunda biz de gereken tavrımızı gösteriyoruz. Sizinle birlikte tek yürek olarak Bornova halkı adına bu çalışmalarda yanınızdayız. BOYAD ailesi olarak çevre mücadeleniz için teşekkür ediyoruz" dedi.
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da, tek amaçlarının daha güzel, daha yaşanabilir bir kent yaratmak olduğunu söyleyerek, "Ben BOYAD'a kentimizin sorunlarıyla ilgilendikleri ve bunlarla ilgili çözüm önerileri, fikirler ürettikleri için teşekkür ediyorum. Ürettiğimiz projelere destek vermeleri, bizim yanımızda olmaları da onur kaynağı. Hepimizin tek bir amacı var. Hem kültürel hem de sosyal yaşam alanında Bornova'yı, dünyanın örnek bir kenti haline getirmek" diye konuştu.
(EA-ERG-Y)

20.02.2013 14:51:16 TSI

Editör: Wan Haber