Gaziemir Kent Konseyi Olağan Kurulu'nda konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, yerel yönetimlerin sadece belediye başkanına bırakılacak kadar basit bir iş olmadığına değinerek, kent konseylerinin tam anlamıyla işlevlerini yerine getirmemesinden yakındı. Başkan Şenol, kent konseylerinin çok daha aktif şekilde kent yönetimlerine katılmaları gerektiğini, yerel yönetimlere ışık tutmaları gerektiğini söyledi.
Yusuf Vangöl'ün başkanlığında toplanan konsey üyelerinin ve kamu kurumlarının temsilcilerinin katıldığı kurul toplantısında konuşan Şenol, "Gaziemir Kent Konseyi bugüne kadar birçok başarılı ve örnek proje getirdi. Ben genel olarak kent konseylerinin kuruluş amacına uygun şekilde istenilen noktaya gelemediğine söylemek istiyorum" diye konuştu. Şenol, şöyle devam etti: "Kent konseyleri ve vatandaşlar bir kentin yönetimini sadece belediye başkanı ve meclis üyelerine bırakmamalı. Bu kentte yaşayan herkes her platformda görüş, öneri, eleştiri ve şikayetlerini dile getirerek kentin daha iyi yönetilmesine katkı koymalı." Göreve geldiği günden bugüne kadar tüm çabalarına rağmen Gaziemirlileri yönetime katamadığını dile getiren Şenol, konsey üyelerinden daha çok insana ulaşarak yönetimde daha etkin rol üstlenmelerini istedi. Bir kentte yaşayan vatandaşların o kente maddi ve manevi vefa borcu olduğunu dile getiren Şenol, kentin ortak akılla yönetilmesi ve sorunlara ortak çözümler bulunması için her bireyin yönetime katkı sunması gerektiğini belirtti.
Kent Konseyi'nin kent ormanı projesini takdir eden Şenol göreve geldiği günden itibaren 60 bine yakın ağaç diktiğini ve ketteki yeşil alan miktarını yüzde 72 arttırdığını ifade etti. Şenol ayrıca, geri dönüşümün doğanın korunmasındaki önemine değinerek herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.
(AH-Y)

02.02.2013 13:04:40 TSI

Editör: Wan Haber