Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Gediz Yönetimi, bir hafta önce meclis kararı alarak Filistin'in Gazze kentini "kardeş şehir" ilan eden Gediz Belediyesi'ne teşekkür ziyareti düzenledi.
Eğitim-Bir-Sen Gediz Temsilcisi Ali Arısoy ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nu makamında ziyaret ederek; Filistin'in Gazze kentinin kardeş şehir ilan edilmesi ile duygularına tercüman olunduğunu söylediler.
Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'na yaptıkları teşekkür ziyaretinden sonra konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Gediz Temsilcisi Ali Arısoy şunları dile getirdi:
"Geçtiğimiz hafta Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu öncülüğünde Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Gazze kenti "kardeş şehir" ilan edildi. Bu güzel girişimin ardından Eğitim-Bir-Sen Gediz Temsilciliği Yönetim Kurulu olarak Sayın Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'na teşekkür ziyaretinde bulunduk. Alınan bu güzel kararla biz eğitimcilerin hislerine ve duygularına tercüman olunduğunu herkesin bilmesini isteriz. Şahsım ve yönetim kurulumuz adına başta Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu olmak üzere Belediye Meclisi'nin tüm değerli üyelerine teşekkür ederim.
İsrail'in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmedi. İsrail, Filistin halkına yönelik acımasız bir katliamı tekrarlayıp durmaktadır. Bu katliamlarda Filistinli Müslüman halktan birçok sivil şehit edilmiştir. İsrail, ülkemizin de içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirmek için her türlü yönteme başvurmaktadır. İşgalci terörist devlet İsrail tarafından kendi vatanlarında dünyanın en büyük açık hava hapishanesinde kıt imkanlarla yaşamaya mahkum edilen Gazze Halkının yanında olduğumuzu buradan açıkça ifade ediyorum.
Dolaysıyla biz de diyoruz ki; İsrail bölgede işgalci terörist bir devlettir. İşgalci terörist devlete nasıl davranılması gerektiği de bellidir. Yaptıkları katliamları görmeyen, duymayan, işitmeyerek üç maymunu oynayan batılıları, Birleşmiş Milletler'i (BM) ve terörist devlet İsrail ve onun işbirlikçilerini şiddetle kınıyoruz.
Sayın Belediye Başkanımın da bu konuda göstermiş olduğu hassasiyeti ve ayrıca "Gazze ile kardeş belediyeler birliği kurulmalı ve bu birlik Gazze'ye götürülecek belediye hizmetlerini koordine etmelidir" önerisini yürekten destekliyoruz. Bu birlikteliğin biran önce kurulup gerekli yardımların yapılması gerekmektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak bizlerin de üzerimize düşen görevi yerine getirmekten büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim".
(MA-EFE)

01.12.2012 12:10:48 TSI

Editör: Wan Haber