Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Karadeniz illeri bölge toplantısında "azarlandığı" yönündeki iddialara sert cevap verdi.
Maktam odasında düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin geçtiğimiz günlerde bir basın kuruluşunda konuyla ilgili iddiaları gündemi getirmesi üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu konu üzerinden yapılacak tartışmanın bazılarının canını yakacağını söyledi.
Başbakan Erdoğan'la yapılan toplantıda basına yansıdığı şekilde bir tatsızlık yaşanmadığının altını çizen Külcü, "Orada Çorum belediyesi ile ilgili veya şahsımla ilgili bir tatsızlık yaşandıysa bunu inkar eden namerttir yalancıdır. Orda böyle bir tatsızlık, olumsuzluk, yaşanmadığı halde Çorum'da gerek basın, gerekse siyasal çevrelerde bir tatsızlık, hoşnutsuzluk gibi bir bilgi ve yorum ortaya çıkaranda namerttir müfteridir" dedi.
Hakkı yazmak, teslim etmek yerine ön yargılarıyla, ihtiraslarıyla, öfkeleriyle hareket ettikleri için sapla samanı birbirine karıştırılmaması gerektiğini dile getiren Külcü, değerlendirmede Başbakan Erdoğan'ın belediye ile AK Parti'nin oyları gibi bir değerlendirme içerisine girmediğini açıkladı.
AK Parti'nin oyu, belediyenin oyu diye bir şey olamayacağını dile getiren Külcü, "Seçime giderken belediyenin oyu diye ayrı bir kutu açıp oraya mı? mühür bastırıyorlar. Öfkeleri kızgınlıkları sapla samanı karıştırmalarına sebebiyet vermiş. Belediyeyi başarılı buluyor musunuz? Bulmuyor musunuz?. Başbakanımız partimizin oyu yüzde 57 yedi dedi. Belediyenin oyu yüzde 50,6 dedi. Niye böyle diye sordu. Eksik olduğunu belirttim. Kararsızları ve görüş bildirmeyenlerin dağılmadığını ifade ettim. Nerden biliyorsunuz diye sorduğunda ankete çalıştığımızı söyledim" ifadelerini kullandı.
Bölgede Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni ayrı tutulduğunda zaman bölgenin en başarılı belediyesi olduklarını anlatan Külcü, "Bu bana göre değil, Başbakanımızın elindeki ankete göre. Biz Çorum için çalışıyoruz. Güzel işler yapıyoruz. Ortaya çıkan hizmetler sonundaki başarımız birilerini üzmüş, hayal kırıklığına uğratmış. Birilerinin şekeri yükselirken, birilerinin tansiyonu düşmüş. Bunların kimler olduğunu herkes biliyor. Birileri belediye üzerinden tiyatro oynamaya çalışıyor. Biz halkımızın duası ve desteğiyle başarı hikayesi yazıyoruz. Bizim yaptıklarımız, bizim yaşattıklarımız gerçek onların yaptıkları ettikleri hayal ürünü" diye konuştu.
Gazetede yen alan yorumu yazan basın mensubuna da seslenen Külcü, "Eğer bir arkadaşımız mahrem toplantıdakileri dışarıda paylaştıysa doğru paylaşsın, yanlış paylaşsın hiç önemi yok. Paylaştıysa bu ahlaki değil. O gazetecinin de önünde iki seçenek var. Birincisi "Orda olanlar bana dosdoğru anlatıldı. Hiçbir tatsızlık olmadı. Hiçbir olumsuzluk olmadı. Olan biten bundan ibaretmiş. Ben bunları doğru anlattıkları halde değiştirdim, çarpıttım, yalan haline getirdim iftira haleni getirdim. Ben ne kadar uğraşırsam uğraşayım millet başkanı da seviyor, belediyeyi de seviyor. Özür diliyorum" Bu seçenektir. Erdemli bir adamın davranışıdır.
Diğer seçenekte ben yazdıklarımın arkasındayım, bana aktarıldığı gibi olmuş. Diyorsa orada benim dışımda 6 tane arkadaşımız var. Orada 6 arkadaşın her birisi masumdur onları töhmet altında bırakmaya hakkı yok. Ne milletvekilleri, ne il başkanımızı, ne kadın kolları ne gençlik kolları başkanımızı töhmet altında bırakmaya hakkı yok. Bana Amasyalılar, Tokatlılar, Giresunlular anlattı derse onu külahıma anlatsın. Bu adi bir yalandır. Alçakça bir iftiradır. Çorum Belediyesi, memnuniyet oranı da ankette ortada. Başarı değerlendirmemizde ortadadır. Benim bunlara ayıracak vaktim yok. Bunlar çorumun iyileşmesinden güzelleşmesinden belediyenin iyi hizmetler yapmasından rahatsızlık duyuyorlar. Onlar üzüldükçe millet seviniyor" şeklinde konuşmasını sürdürdü.
Belediye olarak işlerini yapmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Külcü, "Kimseyle polemiğe girmeyiz. Belediyede kendimizle yarışıyoruz. Hizmetlerimiz birilerinin hayal dahi edemediği hizmetlerdi. Yüce Allah bu kente bu hizmetleri yapmayı nasip etti. Çelmelere rağmen, husumet kampanyalarına rağmen geldiğimiz nokta burası. Hiçbir güç dün olduğumuzdan daha zayıf düşürmeye yetmedi. Partimizden bir arkadaşımızın husumeti olduğunu düşünmüyorum. Bugüne kadar olmadı. Bundan sonrada olmaz. Hukukçuyum siyasi nezaket bir tarafa. Asıl olan masumiyet. Hiç kimseyi bir şeyle itham etmek gibi bir tavır içerisine giremem. Arkadaşlarımızı itham altına bırakan o yazıdır" sözleriyle konuşmasını tamamladı.
(MMY-BÖ)

20.02.2013 18:43:34 TSI

Editör: Wan Haber