Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (HÜRSİAD) yeni seçilen yönetim kurulunu kabul etti.
HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlker Hasırcı ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i makamında ziyaret ederek, sanayinin gelişimiyle ilgili bilgiler verdi. Fikir alışverişi çerçevesinde geçen ziyarette, Gaziantep'in sıkıntıları ve yapılması gereken projeler üzerinde duruldu. Başkan Asım Güzelbey ziyaretten duyduğu memnuniyeti bildirerek, "HÜRSİAD, ilimiz için çok önemli bir sivil toplum kuruluşu. Sanayici ve iş adamlarına önemli projeler uyguluyor. Onlara yurt dışı için yol gösterici bir politika izliyor. Bu kentimiz için önemli bir kazanç. Çalışmalarını takdirle izliyorum. Özellikle TUSKON'un açılımları ve iş adamlarına yönelik yapmış olduğu programları beğenerek takip ediyor ve zaman buldukça katılıyorum" dedi.
Ziyaretten dolayı teşekkür eden Güzelbey, yeni seçilen yönetim kurulu başkanı ile üyelerine de başarılar dileyerek, "Gaziantep ülkemizin parlayan yıldızı. Çok şükür sanayimiz ve ekonomimiz iyi gidiyor. Bizim belediye olarak amaçlarımızdan biri de tarih ve kültürümüzü gün yüzüne çıkarmaktır" diye konuştu.
HÜRSİAD Başkanı Mehmet İlker Hasırcı ise, bir sivil toplum kuruluşu olarak kentte yapılacak güzel projelere her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Hasırcı, dernek olarak iş adamlarının önünü açmak için arayış ve çalışmalarının devam ettiğini, bu kategoriye tüm Gaziantepli iş adamlarının girdiğini kaydetti. Hasırcı, "Sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra resmi kurum ve kuruluşlarla da el ele vererek Gaziantep adına ortaya güzel işler çıkarmak ortak amacımız. Özellikle turizm ve kültürümüze çok ciddi sahip çıktınız, çok güzel çalışmalara imza attınız. Eskiden misafirimiz geldiğinde götürecek gezdirecek yer bulamazdık. Şimdi müzelerimiz, kültür dolu tarihi ipek yolu gün yüzüne çıktı. Bu başarılı çalışmalarınızdan dolayı üyelerim ve yönetim kurulum adına size teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda, Hasırcı tarafından günün anısına Güzelbey'e çini tabak hediye edildi.
(SO-Y)

18.12.2012 15:25:29 TSI

Editör: Wan Haber