Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) hattında çalışan otobüs şoförlerini, öğrenci mağduriyeti konusunda uyardı.
Makamında otobüs şoförleriyle toplantı düzenleyen Başkan Dede, valilikten ve üniversiteden kendilerine yazı geldiğini söyledi. Yazıda otobüslerin yetersiz geldiği ve öğrencilerin mağdur edildiğini ifade eden Dede, şoförleri uyardı. Öğrencilerin mağdur edilmesine en fazla kendisinin karşı olduğunu dile getiren Dede; "Valilikten ve üniversiteden tarafımıza gelen yazı üzerine sizleri buraya çağırdım. Yazıda otobüslerin yetersiz geldiği ve öğrencilerin mağdur edildiği belirtilmiş. Üniversiteden gelen yazıda ayrıca 10 hat ihalesinin daha yapılması istenmiş. Yazıya göre öğrenci sayısı 4 bin 500 olmuş. Biz 20 hat için ihaleye çıkmıştık, ama 10 tanesini yalnız kiraya verebildik. Diğerlerini kiralayan olmadığı için yeni ihale yapmadık. 10 otobüs yeterli gelir dedik ve o şekilde hareket ettik. Eğer sizler işi hakkıyla yapmazsanız ve öğrenciler mağdur edilirse tekrar ihaleye çıkarım. Siz işinizi düzenli yaparsanız bu otobüsler yeterli gelecektir. Sizler işinizi düzenli yapmadığınız için bize şikayetler geliyor. Bu şikayetlerin önünü kesecek olan sizlersiniz. Artık sizinle ilgili ne bir yazı ne de bir şikayet istemiyorum" dedi.
Otobüs şoförlerinden kooperatif kurmalarını da isteyen Dede; "Kooperatif kurarsanız sizin için daha iyi olur. Kooperatif kurun ve içinizde yapabileceğine inandığınız birini başkan seçin. Bu şekilde bir çalışma sizlerin menfaatine olur. Kooperatifiniz olursa sıkıntılarınızı, şikayetlerinizi ilgili makamlara daha rahat ulaştırırsınız. Yoksa böyle toplu halde hareket edip sıkıntılarınızı çözmeniz güç olur" diye konuştu.
Otobüs şoförleri ise; durak, güzergah ve bekleme yerleri gibi sıkıntılarının olduğunu söylediler. Rektörlükten kampus alanında bekleme yeri yapmak için yer istediklerini belirten şoförler; "Rektör Bey bize yer vermeyeceğini söyledi. Bize para vermemiz halinde yer verebileceğini söyleyen Rektör Bey, adres olarak bizi belediyeye yönlendirdi ve belediyenin bize yer vermesi gerektiğini söyledi. Biz öğrencilerin mağdur olmaması için çok çabalıyoruz. Ama öğrencilerin mağduriyeti ağırlıkta güzergah sorunundan kaynaklanıyor. Biz muhatap bulamadığımız için sürekli sizin yanınıza geliyoruz. Üniversiteden yer istiyoruz size yönlendiriyor, İl Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne gidiyoruz bizi size yönlendiriyorlar. Biz de size geliyoruz ve sorunlarımızın çözümü için destek bekliyoruz" diye konuştular.
Otobüsçülerin sorunlarını dinleyen Başkan Dede, telefonla MŞÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan'ı aradı. Kampus alanının mücavir alan dışında olduğunu ifade eden Başkan Dede, köy arazisinde otobüsçülere kendilerinin yer verme imkanlarının olmadığını ve bu konuyu üniversitenin çözmesi gerektiğini söyledi.
(NA-MSA-Y)

12.02.2013 16:57:29 TSI

Editör: Wan Haber