Ersizlerdere Kalkınma ve Eko turizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır, Küre için verdikleri mücadelenin her zaman devam edeceğini söyledi.
Kastamonu Valiliği'nin düzenlemiş olduğu Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının finansmanın sağladığı Avrupa Birliği Türkiye temsilcisi, ekonomist ve sistem analisti olan 12 yabacı dil bilen eğitmen Sami Ertuğrul'un proje hazırlama ve uygulama eğitimleri sona erdi.
Eğitimlere katılan Başkan Çağır, proje hazırlama konusunda temel eğitimi aldıklarını belirterek, Küre'de AB Hibeleri ve devlet destekleri diğer destekler konusunda proje hazırlamak isteyen Kürelilere proje hazırlama ve uygulama konularında gerekli desteği vereceğini belirtti.
Küre Kaymakamlığının oluşturmuş olduğu Proje Koordinasyon Biriminin Küre'de atılmış en önemli adımlardan biri olduğunu ifade eden Çağır, "Kaymakamız Sayın Şahin Kazancıya'da teşekkür ediyor kısa sürede Küre'nin sorunlarına çözüm üretmek için önemli bir yapı oluşturulmuştur. Küre kalkınmasına gelişmesine katkı sağladığı için kendisini tebrik ve takdir ediyoruz. Küre'yi ayağa kaldıracak adımları yine Küreliler atmalıdır. Bize her defasında Küre içinde bir şeyler yapmamız isteniyor. Küre için önemli projeler açıkladık. Üzerinde çalıştığımız birçok proje var. Herkesi sahip çıkmaya bizimle beraber mücadeleye davet ediyorum" dedi.
Hayata geçirmek istedikleri projeleri çok paralarının olduğundan veya imkanlarının çok iyi olduğundan değil memleket için yapılması gereken çalışmalar olduğundan dolayı mücadele ettiklerini belirten Başkan Çağır, "Bireysel olarak ta Küreye Ersizlerdere'ye getirdiğim gruplardan turlardan yerli ve yabancı turistlerden gezdirdiklerimden yaptığım tanıtım hizmetlerinden hiçbir ücret talep etmiyorum. Yeter ki Küreyi Ersizlerdereyi daha iyi tanıtalım. Keşke elimden daha fazlası gelse onları da gerçekleştirmek için mücadele edeceğimin herkes tarafından bilinmesini isterim. Küre merkezli hareket etmemiz konusunda önerilerde bulunuyor. Vizyon ve misyonumuzu bir kez daha net olarak açıklama ihtiyacı duymaktayız.
Projelerimiz Ersizlerdere'den başlayıp Küre'nin sorularını çözerek Kastamonu'ya güç kazandırıp bölgesel etkisi olacak ülkemizi dünyada temsil edecek faaliyetleri, çalışmaları içermektedir. Genel hedef ve maksadı bu vizyonu içermektedir" diye konuştu.
Günümüz şartlarına dünyada entegre olabilen dünya çapında kendini ispatlamış kalite standartlarına kavuşmuş ürün ve hizmet anlayışına uygun projelerin etkisini gösterdiğini açıklayan Çağır, şöyle konuştu: "Çünkü oligopol piyasalarda yer edinecek projeleri hayata geçiremezsek projelerimiz sürdürülebilir olamaz. Dar bir kafa yapısının sığ düşünmenin anlamı yoktur. Hayatta sadece yaşadığımız yerden ibaret değildir"
Başkan Çağır, kurs sonunda sertifikasını aldı.
(Vİ-OA-Y)

21.01.2013 14:20:21 TSI

Editör: Wan Haber