Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Genç İşadamları Derneği'nin toplantısına konuk oldu
Dedeman Otel'de düzenlenen 2013 Yılı 1. Olağan Genişletilmiş Üye Toplantısı'na katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı'nın dünü ve bugününü anlattı. 14 yıllık görev süresinde Konyaaltı'nda önemli mesafeler kaydettiğini belirten Başkan Böcek, Göreve başladığımızda 4 köyden oluşan küçük bir belde olan Konyaaltı'nda altyapı, eğitim, sağlık başta olmak üzere pek çok sorunu olduğunu kaydeden Başkan Böcek, "Özellikle sahil salaş yapılarla kuşatılmıştı. Parkları bulunmayan beldede ulaşımda büyük sıkıntılara neden oluyordu. Bütün bu sorunları aşmak için öncelikli hedeflerimizi belirledik.İlk olarak, baraka şeklinde yapılan işletmeleri yıkarak sahili Avrupa standartlarına kavuşturduk. Sahilimizin hemen karşısındaki kirlilik oluşturan petrol ofisi dolum tesislerini kaldırdık" dedi.
Konuşmasında eğitim çalışmalarına de değinen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "İlk lisemizi Konyaaltı'na kazandırdık.Ardından sağlık yatırımlarının yapılabilmesi için kolları sıvadık. Siteler ve Aydınlık Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi başlatarak gecekondu sorununu çözdük. Her yaştan insanın yararlanabileceği İsmet Selekler Spor Kompleksi'ni hizmete açtık. İçinde 2 bin kişilik anfi tiyatrosu, jimnastik aletleri olan Antalya'nın en büyük parkının açılışını gerçekleştirdik. Alt yapı çalışmalarına ağırlık verdik. Dere ıslah çalışmaları ile sel baskınlarını önledik. İnsanların buluşma noktası Kent Meydanı'nı Konyaaltılılara hediye ettik" diye konuştu.
Geleceği düşünerek geri dönüşüm projesini başlattıklarını, yurt genelinde örnek gösterilen Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabitasyon Merkezi'ni açtıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Böcek, şunları söyledi:
"Verilen hizmetlerin daha etkin olması için Fen İşleri Müdürlüğümüzü modern binasına taşıdık. Geleneksel kamu anlayışı dışına çıkarak 7 gün 24 saat hizmet veren e-belediyecilik dönemini başlattık. Antalya'da bir ilki gerçekleştirerek, İSO 9001 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni aldık. En yakın çalışma arkadaşlarımız olan muhtarlarımızın daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için muhtar evleri yaptık. Sokak pazarlarını kaldırarak çok amaçlı kapalı pazar yerlerini hizmete açtık. Her yıl düzenlediğimiz Konyaaltı Karnavalı, yaz şenlikleri, sünnet şöleni, mezuniyet törenleri, yelken, triatlon yarışlarının yanında büyük ilgi gören kitap fuarını düzenledik.Modern, teknolojik donanımlı, e-belediyecilik ve coğrafi kent bilgi sistemleriyle uyumlu ofisleri, 350 kişilik nikah, 200 kişilik meclis, 100 kişilik seminer ve eğitim salonu, STK, okullar ve vatandaşların kullanabileceği 6 adet çok amaçlı salon, fuaye alanı, bay-bayan mescidi bulunan belediye hizmet binamızı hayata geçirdik. Eski hizmet binamızı da değişik branşlarda kurs veren Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi'ne çevirdik. Emekli, gazi, 65 yaş üstü ve engellilerin hizmetlerden yüzde elli indirimle yararlanabileceği semt parkı, Ahmet Ayık Kültür Merkezi ile Konyaaltı Sosyal Hizmet Merkezi'nin açılışını önümüzdeki aylarda yapacağız. Yine bu sene içinde 5 bin kişilik stadyum, olimpik yüzme havuzu, Konyaaltı Sahili düzenleme projesi, Expo 2016 parkı ve pek çok projeyi de hayata geçireceğiz."
Konuşmasının ardından genç işadamlarının sorularını da yanıtlayan Başkan Böcek, ilçenin gelişmesine destek olan herkese teşekkür etti. Toplantı sonunda ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alanyalı Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
(SK-Y)

30.01.2013 13:07:00 TSI

Editör: Wan Haber