Selçuk'a bağlı Barutçu köyü halkı tarafında öne sürülen; bazı kişilerin usulsüz olarak arazi aldıklarına ilişkin konuya CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ile Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür ve CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel'den destek geldi. Konuyu takip etmek amacıyla Barutçu köyüne gelen Milletvekili Çam ve beraberindekiler, Barutçulu vatandaşları dinlediler.
Özel Ağaçlandırma Yasası'nın ardından Barutçu köyünde yaşanan sıkıntıyı yerinde görmek ve vatandaşları dinlemek için gelen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve beraberindekiler, köy halkına bu konuda destek olacaklarını ifade ettiler. Bazı kişilerin usulsüz olarak köyün 500 dönüm arazisini üzerine geçirdiklerini öne süren Barutçulu vatandaşlar, öncelikle konuyu yakından takip etmek amacıyla Barutçu'ya gelen Milletvekili Çam ile Selçuk Belediye Başkanı Ülgür ve CHP İlçe Başkanı Adıgüzel'e teşekkür ettiler.
Söz konusu arman arazilerinin 49 yıllığına kiralama haklarında önceliğin kendilerinde olduğunu, ancak hiç haber verilmeden kiralamanın yapılmasını kabul edemeyeceklerini belirten Barutçulu vatandaşlar, bu arazinin içinde mezarlık, kale ve eski yerleşim alanlarının bulunduğunu, bu yerlerin Barutçu halkı için manevi değerlerinin yüksek olduğunu ifade ettiler. Barutçu dışında başka bir kişi yada kişilere kiralanmak istenen arazileri geri almak için her türlü hukuksal mücadeleyi yapacaklarını dile getiren vatandaşlar, kendilerini dinleyen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'a konuyu Ankara'da, TBMM'de takip etmeleri isteğinde bulundular.
Barutçu halkını dikkatle dinleyen Milletvekili Çam, bu köyün haritada yerini bilmeyen bir kişinin, kişilerin tesadüfen, kendiliğinden gelerek bu yerleri kiralamasının mümkün olmadığını söyleyerek, "CHP İlçe Başkanımız ve Selçuk Belediye Başkanımız da konuyu araştırıyor. Barutçu halkına haber verilmeden köy arazisinin kiralanması, bunu kimin yada kimlerin kiraladığı, bu işin arkasında kimlerin olduğunun takipçisi olacağız. Ayrıca kiralamanın iptal edilmesini için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
(NÖS-ERG-Y)

12.02.2013 17:05:57 TSI

Editör: Wan Haber