Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, hafta sonunda HEMA Endüstri A.Ş'nin düzenlemiş olduğu ödül töreninde ki, konuşmaların eksik ve başka yöne çekilerek yapıldığını açıkladı.
Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, HEMA Endüstri A.Ş'nin ödül töreninde ki, konuşmasında şunları söylemişti. Başkan Toksöz, "Santral konusunda Türkiye ve dünya şu anda enerjiye yatırım yapıyor. Avrupa'da denizin üzerine rüzgar gülü yaparak enerji üretmeye çalışıyorlar. OSB'de elektrik sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Bir taraftan da elektrik ithalatımız her geçen gün artıyor. Bu açıdan Hattat Holding'in devlet ile yaptığı sözleşme de, Bartın ilimize bir santral projesi var. Türkiye'nin elektrik ithalatı 60 milyar doları geçti. Artık köylerimizde ki, evlerde bile klimalar bulunuyor. Yani elektrik ihtiyacının her geçen gün arttığını görüyoruz. Bu açıdan Hattat Holding'in Bartın'da devlet ile yaptığı sözleşme gereği var olan santralin mutlaka kurulması gerekiyor" şeklinde konuştum.
Ancak konuşmamın ikinci kısmı ise, kullanılmayarak olayın daha farklı bir yere çekilmesi sağlanmıştır. Toplantı da yapmış olduğum konuşmadan, "Bunun en makul yere yapılması gerekiyor. Yani sivil toplum örgütleriyle, ilin tüm yöneticileri ile konuşularak, konsensüs sağlanarak en uygun yere yapılması gerekmektedir. Bu nedenle Hattat Holding'in, 'Ben yaptım. Yapacağım' demekle olmuyor. Birlik ve beraberlik ile kurulması gerekiyor" eksiksiz olarak basında verilmiştir.
Bu konuşmadan sadece santralin destekçisiyiz gibi bir sonuç çıkararak haber yapılmasının yanlı ve yanlış olduğunu düşünüyorum" dedi.
(DK-SA)

12.02.2013 18:00:24 TSI

Editör: Wan Haber