Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Sofuoğlu, Cennet Korkmaz, Menekşe Uztutan ve Serhan Çelik ile birlikte Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret etti.
Başkan Ergün'ün ziyaretinin ardından iade-i ziyaret yaptıklarını belirten Baro Başkanı Zeynel Balkız, "Biz, bu şehirde yaşayan insanların yeni bir kavramda buluşmalarını arzu ediyoruz. Bu şehrin değişmesi ve gelişmesi için hemşerilik hukuku diye bir kavram üzerinde hepimizin uzlaşması lazım. Malumunuz şehirler, merkezi idarenin bir takım katkıları ve destekleriyle gelişmelerini temin ederken, asıl unsur yerel halkın temsilcisi olarak, mahalli yönetim olarak belediyelerimizin gayretli çalışmaları, faaliyetleri ve kanunun vermiş olduğu yetki içerisinde yapmış oldukları yatırımlar ile gelişiyor. Bizim hemşerilik hukuku diye altını çizdiğimiz hukuk; bu şehirde yaşayan, bu şehre bugün dahil olmuş son kişiyle beraber, bu şehrin yüzyıllardır sahibi olan aileleri hep beraber oluşturdukları bir hukuk. Hepimiz bu şehre yapılan yatırımlardan istifade edeceğiz ve bu şehrin önünü açmak için de hep birlikte çalışacağız" dedi.
"ŞEHRİN GELİŞİMİ İÇİN GAYRET SARF EDİLMELİ"
Dile getirdikleri hukuk kapsamında tüm kurumların işbirliği içerisinde olmalarını istediklerini ifade eden Balkız, "Bu kapsamda, belediyemizin yapmış olduğu faaliyetler ve icraatların yanı sıra İl Özel İdaresi, Vilayet, merkezi idarenin burada yapmış olduğu yatırım kuruluşları, bölgesel güçler, Karayolları gibi, Devlet Su İşleri gibi, Orman İdaresi gibi güçlerin hep birlikte bir şehir vizyonu çizmeleri ve bu hedefe doğru işbirliği içerisinde olmalarıdır. Bu kapsamda biz, bir dairenin diğer daireye giderken 'aman kimse bizi görmesin', 'takip etmesin' anlayışı ve korkusu içinde değil, gayet yürekli bir şekilde belediyemizin hükümet ile diğer dairelerin belediye ile hükümet temsilcilerinin de belediye ile irtibatlarında hemşerilik hukuku çerçevesinde bu şehrin gelişimi için gayret sarf etmelerini bekliyoruz" diye konuştu.
"MANİSALILARA EN BÜYÜK DESTEK, HİZMETTİR"
Ziyaretlerinden dolayı Manisa Barosu Başkanı Balkız ve yönetimine teşekkür eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Belirtmiş olduğunuz hususlar gerçekten çok önemli. Geldiğimiz ilk günden beri Manisa Belediyesi olarak bütün kurumlarla, başta Sayın Valimiz, İl Genel Meclisi, DSİ, Karayolları gibi bütün kamu kurumlarıyla her zaman iç içe, işbirliği içinde olmanın azami gayreti içerisinde olduk ve buna çok dikkat ettik. Çok şükür ufak tefek gecikmelerin dışında, bu süreçte çok güzel şeyleri hep beraber yapmanın mücadelesi içerisinde olduk. Saydığınız bütün faktörlere katılmamak mümkün değil. Hizmet, Manisa'da yaşayan insanlarımız açısından onlara yapılacak en büyük destek ve katkı olacaktır. İnsanlarımızın mutluluğu, onların daha iyi bir şehirde, daha iyi noktalarda yaşayabilmeleri için bulunduğumuz makamlar, bu icraatları, hizmetleri bize yapmaya mecbur kılıyor. O açıdan biz her zaman geldiğimiz günden beri, bu böyle gitti, bundan sonra da aynı şekilde gideceğinden kimsenin şüphe duymaması lazım" dedi.
Manisa'ya hizmet edilirken, siyasetin her zaman ikinci planda olması gerektiğinin altını çizen Başkan Ergün, "Burada bulunduğumuz görevler de bunu gerektiriyor. Büyüyen, gelişen ve nüfusu her geçen gün artan bir Manisa; 80-100 binlerden bugün 320-340 binlere gelmiş bir merkez, çok yakın sürede 500 binlere giden bir merkez. Değişik şehirlerden gelen vatandaşlarımızın da Manisalıyız aidiyetinin ortaya çıkması için geçtiğimiz ay içerisinde de bununla ilgili değişik illerden gelen vatandaşlarımızla ilgili bir hemşerilik kaynaşmasının ilk adımını attık. Bundan sonraki süreçte bunun çalışmaları daha da hızlandırılacaktır. Katılımın olduğu yerde atılım olurmuş. O açıdan biz de aynı fikir ve doğrultuda bu çalışmalarımızı paylaşarak, kaynaşarak en güzelini yapmak için mücadele ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de güzel hizmetlere inşallah sizlerin de el atacağınızdan hiç şüphemiz yok" dedi.
ERKENCİ'YE İMAR PLANI YANITI
Bir gazetecinin imar planı konusunda kendisini eleştiren CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci'nin görüşleri ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, "Biz o tür mesnetsiz şeyleri cevaplayacak pozisyonda değiliz. O açıklamalar, talihsiz açıklamalardır. Birisinin yeri var mı, yok mu bu ayrı bir konu. Allah bize ne veriyorsa, başkasına iki katını versin. Menfaat derken, biz hiçbir şey beklemedik ki. Biz hiçbir şey istemedik. Yasal olmayan bir talebimiz olmadığı gibi, bir beklentimiz de yok. Sonradan tüm zabıtlar açıldığında ortaya çıkan tablo şudur; biz ne söylemişiz? Biz aslında Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, Milliyetçi Hareket Partisi'nin gruplarının başlangıçta söylediğini söylemişiz. Herkes bu şehirde bir revizyon imar planının yapılması konusunda Meclis olarak uzlaşmış, karar vermiş. Benim söylediklerim eğer okunmuşsa, diyorum ki, bu şehirde 1989 yılından beri yapılmayan revizyon imar planını yapmak bir zarurettir. Bunu gündeme getiren Meclis'e bunun içinde AK Parti de var, Cumhuriyet Halk Partisi de var, Milliyetçi Hareket Partisi de var ve yapma iradesi gösteren, lokomotif görevi yapan Belediye yönetimine teşekkür ederiz diyoruz. Yani bu cesareti gösterdiği için" dedi.
1989'dan beri yapılmamış olan imar planının yapılmasının bir zaruret olduğu görüşünde herkesin birleştiğine dikkat çeken Balkız, "Bu konuda şehirde birleşmeyen yok. Ama planın şurası eksikti, burası fazlaydı o, komisyonların ve meclisin konusu. Yani Sayın Erkenci, herhalde bizim bu sözlerimizin altını dikkatlice okumamış. Zaten meclis toplantısında da Akpınar muhtarı kendisine söyledi. 'Siz bu planı da okumadan imzaladık diyorsunuz. Siz böyle yaptıysanız, biz ne yapalım.' Benim söyleyeceğimi Akpınar Mahallesi muhtarı kendisine söylediği için ben fazlasını zayi buluyorum. Yani bizim beyanlarımızı da okuyarak, bizim ismimizi anarsa, herhalde daha faydalı olur" diye konuştu.
(YB-ÖND-Y)

21.01.2013 16:06:09 TSI

Editör: Wan Haber