Nevşehir Baro Başkanı Avukat Fahri Korucu, Nevşehir Baro Başkanlığı'nın SDD yazılım şirketi ile yapılan anlaşma kapsamında baro hizmetlerinin elektronik ortama taşındığını söyledi.
Nevşehir Baro Başkanı Avukat Fahri korucu Nevşehir Baro Başkanlığı olarak Ararlık ayı itibarıyla Baro Başkanlığı'nın elektronik ortama taşındığını kaydetti. Korucu yaptığı açıklamada şunları kaydetti.
'' Nevşehir Baro Başkanlığı olarak SDD yazılım şirketi ile yaptığımız anlaşma gereği baromuzu elektronik ortama taşıdık. Bu sistem Nevşehir Barosu tarafından Aralık ayı itibarıyla hizmete girdi. Bu kapsamda Nevşehir'de bulunan tüm avukatlar baro hizmetlerinden faydalanabileceği gibi adli yardım, CMK ve uzlaştırma görevleri de otomasyon sistemi ile avukatlarımıza ulaştırılacaktır. Aralık ayında hizmete giren bu sistemimizden faydalanacak olan başta avukatlar olmak üzere, savcılık ve mahkeme kalem personellerine, emniyet ve jandarmanın ilgili birimlerine eğitim seminerleri verildi. Sistemin çalışmaya başladığı ilk günden itibaren gerek avukatlardan gerek diğer birimlerden yeni sisteme ilişkin olumlu görüşler alınmıştır. Sistemin yeni olması sebebiyle başta bazı küçük sorunlar yaşansa da sistemin tanıma sürecinden kaynaklanan bu sorunlar kısa sürede atılmış sistem büyük oranda verimli çalışmaya başlamıştır. Bu sistemde avukat ihtiyacı duyan bir birim internet ortamında avukat talep girişini yaptıktan sonra santral nöbet sırasına göre avukatlarımızı otomatik olarak aramaya başlamakta ve görevi kabul edebilecek durumda olan avukatın ilgili birime ulaşması en kısa sürede sağlanmaktadır. Mahkemenin avukata ihtiyacı olduğunda kalem personelinin avukat atama işlemini tamamlaması yaklaşık 3 dakika gibi kısa bir sürede mümkün olmaktadır. Bu program sayesinde en başta baro hizmetlerinin bilgisayar ortamına taşınması sağlanmış ve gereksiz yazışmalar ortadan kaldırılarak emek ve zaman kaybının önüne geçilmiştir. Ayrıca avukat atama sisteminde geçmiş dönemlerde ki aksaklıklarda bu sistem sayesinde ortadan kaldırılmıştır''
(COŞ-AÖ-Y)

07.01.2013 10:28:18 TSI

Editör: Wan Haber