Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Berk Eğitim A.Ş. tarafından Kayacık Mahallesi'ne yaptıracağı ilköğretim okulunun temeli törenle atıldı.
800 öğrenci kapasiteli okulun temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ile çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı. Berk Eğitim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Karanfil, okulda 800 öğrencinin aynı anda eğitim alacağını söyledi. 1 yıl gibi kısa bir sürede okulun bitirilerek açılmasının planlandığını söyleyen Karanfil, 4 bloktan oluşacak okulda 500 kişilik yemekhane, konferans salonu ve sosyal donatı alanlarının bulunacağını açıkladı.
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ise, ilçe genelinde toplam 55 eğitim kurumu ile eğitim faaliyetleri sürdürülmesine rağmen halen derslik sıkıntısı yaşandığını söyledi. Pekel, Bandırma'da genç nüfusun oranının yüzde 25,2 olduğunu, bu gençleri iyi yetişmenin yolunun bu tür eğitim kurumlarının sayısının artmasından geçtiğini dile getirdi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan ise, birçok devletin eğitimde lobi çalışması yaptığına dikkati çekti. Öztaylan, Berk A.Ş. gibi kurumların dünyanın bir çok yerlerinde açtığı okullar ile aynı zamanda Türkiye'nin gönüllü elçiliğini yaptığını belirterek, "Çok geniş bir coğrafyada bayrağımızı dalgalandıran ve İstiklal Marşımızın söylenmesini sağlayan bu eğitim gönüllülerine teşekkür ediyorum" dedi.
"YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜNE İHTİYACIMIZ VAR"
Törende konuşan AK Parti Genel Başkan A. Edip Uğur, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına kadar koyulan hedeflerin gerçekleşmesi için yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu, bunun yolunun da eğitim kurumlarının sayısının arttırılmasından geçtiğini söyledi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ise konuşmasında, tarım, sanayi ve hayvancılıkta ülkenin önemli illeri arasında olan Balıkesir ve Bandırma'nın önümüzdeki yıllarda eğitimde de ilk 3 arasına gireceğini söyledi. Turhan, devletin eğitime verdiği desteğin yanı sıra vatandaşların da bu konuda üzerilerine düşeni yapması gerektiğini belirtirken, Balıkesir'in bu potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.
(TK-MŞ)

12.01.2013 15:30:26 TSI

Editör: Wan Haber