Beşiktaş Meydanı'nda bir araya gelen 'Balyoz Davası' hükümlülerinin yakınları, mahkemenin gerekçeli kararını protesto etti.
Balyoz davası hükümlülerinin eşlerinden ve yakınlarından oluşan Vardiya Bizde Platformu üyesi yaklaşık 200 kişi, davanın gerekçeli kararını protesto etti. Yağmur altında yapılan eyleme, Soner Yalçın'ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı belirtildi.
Grup adına açıklama yapan Balyoz ve Ergenekon davaları avukatlarından Hüseyin Ersöz, "Balyoz davasına iştirak etmiş avukatlar olarak, tüm yargılama sürecini baştan sona yaşadığımız için bu yargılamadan adil bir kararını çıkmayacağını biliyorduk. Şu an bir 'gerekçesiz' kararla karşı karşıya olduğumuzu, tüm ülkemiz bilmektedir. Balyoz davasının başından beri dile getirdiğimiz şüphelerin giderilmediğini, 'gerekçesiz karar' ile gördük. Sahteliği bilim insanları tarafından tespit edilen dijital delillerdeki tarih, zaman ve yer çelişkilerinin hiçbir dayanağı bulunmayan soyut bir güncelleme teorisiyle açıklanılmaya çalışılması, inandırıcı olmamıştır. Bir insanın sadece isminin dijital listelerde yer almasının o insanı 18-20 yıl gibi cezalara mahkum etmek için yeterli görülmesi, hiçbir hukuk düzeninde kabul edilemez" dedi.
Mücadelelerinin süreceğini ifade eden Ersöz, "Adil yargılama hakkından çok da uzaklaşmış Silivri yargılamalarının son örneği olan 'gerekçesiz' Balyoz kararının içi, en az Balyoz davasının kendisi kadar boştur. Ancak İstanbul'da avukatlar ve Ankara'da Yargıtay'da hakimler olduğu sürece hukuk mücadelemiz sürecektir" diye konuştu.
Polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisi, basın açıklamasının ardından sona erdi.
(MS-ET-OK-Y)

12.01.2013 15:36:32 TSI

Editör: Wan Haber