Balıkesir'in Balya ilçesinde, Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi kapsamında yapılan ikinci toplantı da ilgi gördü. Kaymakam Bekir Abacı'nın eşi Fendiye Büşra Abacı başkanlığındaki toplantıda ilçede herkesin gönül elçisi olması istendi.
İlçedeki belediye başkanı ile tüm daire müdürlerinin eşleriyle bayan birim amirlerinin de katıldığı toplantı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya bazı köy muhtarlarının eşleriyle gönüllü öğretmenler de katılırken coşku yaşandı. Toplantıya katılan Sosyal Hizmet Uzmanı Hatice Toktaş, gönül elçiliği ve koruyucu aile hizmeti hakkında bilgiler verdi.
Toplantıda, Gönül Elçilerinin aylık çalışmalarının geri bildirimleri değerlendirildi. İlçe de Koruyucu Aile ve evlatlık edinme konusunda gönüllü ailelere ev ziyareti yapılması kararlaştırıldı. Yaşlı nüfus yoğunluğunun fazla olduğu ilçe de ebeveyn bakımı alamayıp aile büyüklerinin yanında olan ve zor durumdaki çocuklarında bizzat tespiti için köy ziyaretleri yapılması kararlaştırıldı. Ziyaretlere, gelecek hafta başlanması kararlaştırılırken bunun için ekip kurulması kararlaştırıldı. Ayrıca camiler de, halkın farkındalığını artırmak için vaaz verilmesi, ilçe pazarının olduğu günlerde pazar yerine stand kurulması, asker eşlerine ve ilçe merkezindeki okullarda öğretmenlere seminerler verilmesi ve bu şekilde velilere de ulaşılarak projenin gönülde gönüle aktarılması amaçlandı. Bir sonraki toplantı da 13 Mart'ta yapılacak.
(FT-SŞ)

20.02.2013 17:58:03 TSI

Editör: Wan Haber