Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı işbirliği ile UNICEF'in destekleriyle Türkiye'de 19 ilde geçen yıl başlatılan "7-19 Yaş Aile Rehberliği" programı eğitimleri Didim'de gerçekleştirildi.
Didim 5 gün süren eğitimin son gününde Rehber Öğretmenler "Isınma eğitimi" adlı altında ayaklarına bağladıkları balonları patlama yarışı içerisine girdi. Neşeli geçen balon patlatma etkinliğinde öğretmenlerin çocuklar gibi eğlendikleri görüldü.
Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı işbirliği ile UNICEF'in destekleriyle Ülkemizde 19 il'de geçen yıl başlatılan "7-19 yaş aile rehberliği" programı eğitimleri Didim'de gerçekleştirildi. Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde 5 gün boyunca gerçekleşen eğitimlerin son gününde Didim'de görev yapan Rehber Öğretmenler "Isınma eğitimi" adlı altında ayaklarına bağladıkları balonları patlama yarışı içerisine girdi.
Öğretmenlerin her birinin ayaklarına farklı renklerde balonlar bağlanırken, öğretmenler kendi aralarında balonları patlatma yarışına girdi. Rehber Öğretmenlerin balon patlatma etkinliğinde çocuklar gibi eğlendikleri görüldü.
Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgiler veren Projenin Aydın İl Formatörü Sibel Kubilay Projenin Türkiye genelinde 19 ile uygulandığını ve Didim'de de 23 öğretmenin eğitimi aldığını belirterek, "7-19 yaş aile eğitimi verildi. Rehber Öğretmen arkadaşlarımız okullarında 7-19 yaş arası çocuğu olan anne-babalara eğitim verecekler. 8 Haftalık eğitim programı birçok konuyu içeriyor. Konu başlıklarımız şunlar; Ergenlik dönemi, İletişim kurmak, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazandırmak, uzlaşabilme ve geleceği planlayabilmektir. Velilerle haftada bir kez bir araya geliyorlar. Buradaki eğitimlerimizde bu sürecin nasıl olacağına ilişkin bir seminerdi. 5 gün bir arada olduk. Bugünkü oyunumuz ise ısınma oyunuydu. Çalışma başlamadan önce yaptığımız oyunlardan biriydi" dedi.
Didim'de 23 kişinin eğitim aldığını ve gruplar açarak bu eğitimi vereceğini kaydeden Kubilay, "Bu çalışma Ankara'da sürüyor; Ülke Genelinde 19 İl'de devam ediyor. Aydın'da geçen sene başladı. Bu eğitimlerimiz İl genelinde hızla devam ediyor" diye konuştu.
Balonla ısınma eğitiminin ardından Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonundan verilen bilgilendirme semineri ile eğitimler sona erdi. Eğitime katılan Öğretmenlere ise sertifikalarının önümüzdeki günlerde verileceği bildirildi.
(HÇ-MB-İK)

01.12.2012 11:42:08 TSI

Editör: Wan Haber