Edirne'de 10 Ocak günü Trakya Gazeteciler Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "1'inci Balkan Buluşması" kapsamında düzenlenen çalıştayda kurulması kararlaştırılan Balkan Ülkeleri Gazetecileri Birliği üyeleri, Balkanlara yönelik yayın yapan TRT AVAZ'da canlı yayınlanan 'Bizim Sesimiz' programına konuk oldu. Programda, Balkan ülkelerindeki siyasal, sosyal ve ekonomik sorunlar masaya yatırıldı.
Genel Yönetmen Sorumlusu Metin Edirneli tarafından hazırlanan programa Balkan Ülkeleri Gazetecileri Birliği Başkanı Ali Soydan, Genel Sekreter İsmail Köseömer, üyeler Ela Kasap, Ivana Köksal ve Derya Ahmet katıldı. Balkan Ülkeleri Gazetecileri Birliği Başkanı Ali Soydan, programda ayrıca Edirne merkezli kurulan Balkan Ülkeleri Gazeteciler Birliği hakkında bilgi verdi.
Birliğin, kurucu yönetim kurulunun, aralarında Türkiye, Sırbistan, Bulgaristan, Kosova ve Romanya'dan gazetecilerle oluşturulduğunu anlatan Soydan, Edirne merkezli olarak kurulan Birliğin kısa sürede faaliyetlerine başlayacağını söyledi. Soydan, "İlk önce internet sitemiz devreye girecek. Sonra yazılı basın olarak birkaç dilde yayınlanacak gazete devreye girecek. Daha sonra da Balkanlar'a yönelik bir radyo ve televizyonu aktif hale getireceğiz" diye konuştu.
Brüksel ve New York'ta birer ofis açacaklarını dile getiren Soydan, Balkanlar'daki her türlü sorunu, gazeteci gözüyle, gazeteci ağzıyla uluslararası kuruluşlara bildireceklerini kaydetti.
(ORA)

14.01.2013 10:09:26 TSI

Editör: Wan Haber