Balıkesir'in Sındırgı ilçesi Yüreğil beldesinde yaşayan Ernur Erbaş isimli vatandaş, 27 yıldır doya doya su içebilmenin özlemi ile yaşadığını belirtti.
1985 yılında böbrek yetmezliği teşhisi konduğunu anlatan 44 yaşındaki Ernur Erbaş, "Devlet Hastanesinde beni muayene eden doktor beni Hacetepe Üniversitesi Nefroloji bölümüne sevk etti. Hacetepe Üniversitesi'nde bana böbrek nakli yapılması gerektiği söylendi. Sosyal güvencem olmadığı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'nun katkılarıyla Türkiye Organ Yenileme Vakfı şimdiki adıyla Başkent Üniversitesi'nde 15 yıl bir fiil burada haftada 3 (üç) gün diyaliz ünitesine bağlı kalarak ve daha sonraları ise Manisa ve Balıkesir Devlet Hastanelerinde diyaliz ünitelerine bağlı olarak yaşamımı sürdürüyorum. Diyalize bağlı kalmam benden çok şey aldı."ifadelerini kullandı.
Kendinde 27 yıllık süre içinde kemik erimesi, nefes darlığı oluştuğunu anlatan Erbaş, "Ellerim uyuşuyor. 1.70 cm olan boyum 1.50 cm düştü. Sol bacağım kalçadan erime yaptı ve yaşamımı tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşama başladım. Bütün insanların kana kana su içtiği suyu ben 27 yıldır içemiyorum. Tek hayalim var. Böbrek nakli olup bende bütün insanlar gibi kana kana su içmek istiyorum. Çünkü ben şimdiye kadar hiçbir hayalimi gerçekleştiremedim. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bölge milletvekillerimiz, hayırsever iş adamlarımızın ve vatandaşlarımızın yani kısacası herkesin yardımlarını ve hayata tutunmama yardımcı olmalarını istiyorum. Kısacası her insan gibi sağlıklı olup sağlığı yerinde olan kişiler gibi mümkünse kana kana su içmek ve tekerlekli sandalyeye bağlı kalmadan birazcık kalan ömrümü yürümek geçirmek istiyorum"dedi. Erbaş telefon numarasının ise 0533 239 58 50 olduğunu sözlerine ekledi.(BT)

12.02.2013 16:42:00 TSI

Editör: Wan Haber