Balıkesir, İzmir Uluslararası fuar alanında turizmcilerin buluştuğu "Travel Turkey İzmir 2012-Turizm Fuar ve Konferansı"na katıldı. Balıkesir Valiliği fuarda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonu ile temsil edildi. Fuarın açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, diğer stantlarla birlikte Balıkesir Valiliğinin stanlarına ayrı bir ilgi gösterdi. Vali Ahmet Turhan, Bakan Günay'a Balıkesir'in yöresel ürünlerinden hediye etti.
Türk ve dünya turizminin nabzını tutan İzmir'dek uluslararası turizm fuarı; TÜRSAB, Hannover-Messe İnternational İstanbul ve İZFAŞ tarafından 6. defa düzenlendi. 20 ülke ve 700'ün üzerinde firmanın katıldığı bildirilen fuarın açılış törenine; Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bosna Hersek Federal Hükumeti Çevre ve Turizm Bakanı Branka Duric, Büyükelçiler, Konsoloslar, Valiler, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, üst düzey bürokratlar, iş dünyası temsilcileri ile sektörün yurt içi ve yurt dışındaki çok sayıda profesyonel temsilcileri katıldı. Fuarda; otel ve seyahat acentelerinin yanı sıra Kalkınma Ajansları, belediyeler, otel ekipmanları tedarikçileri, araba kiralama ve hava yolu şirketleri, deniz ve kültür turizmi, kongre, inanç, sağlık, eğitim, yatçılık, golf, kış sporları, gastronomi gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar, Valilik ve İl Kültür Turizm Müdürlükleri yer aldı. Fuara bu yıl Türkiye ile birlikte; Almanya, Bosna Hersek, Endonezya, Güney Afrika, Kore, Hırvatistan, Hindistan, Karadağ, KKTC, Malezya, Maldivler, Makedonya, Özbekistan, Pakistan, Sri Lanka, Umman, Ürdün ve Yunanistan katıldı.
Balıkesir İli ise; Valilik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde, AYTUGEB (Ayvalık Turizmini Geliştirme Birliği), Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık, Altınova ve Küçükköy Belediye Başkanlıkları ile Edremit Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası ile temsil edildi. Fuarda en büyük ilgilerden biri Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği Balıkesir Valiliği standında Balıkesir'de faaliyet gösteren seyahat acentaları ve otellerin temsilcileri yer aldı. Fuarda stantları gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Balıkesir standında Balıkesir'in turizmine yönelik çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Ahmet Turhan, bu ziyaretin anısına Bakan Günay'a Balıkesir'in yöresel ürünlerinden olan dünyaca ünlü el dokuması Yağcıbedir halısı hediye etti. Vali Turhan, Balıkesir standında bazı illerin valilileri ile turizm profesyonelini konuk ederek, Balıkesir'de önümüzdeki süreçte kültür ve turizm adına yapılacak çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
(YU)

08.12.2012 12:51:58 TSI

Editör: Wan Haber