Balıkesir Belediyesi Atıksu Arıtma Tesislerinde teknolojik revizyon uygulandığı, tesisin dijital ortamda 24 saat boyunca uzaktan izlenebileceği bildirildi.
Balıkesir'in evsel atıksularının arıtılarak alıcı ortamların kirletilmesinin önlenmesi amacıyla Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Tablo 21.4'e göre faaliyet gösteren Balıkesir Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'nde bazı teknolojik revizyon çalışmaları yapılarak tesisin kapsamlı bir bakımdan geçirildiği açıklandı. Halalca köyü ile Ovaköy arasında bulunan Balıkesir Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'nde yapılan yenileme çalışmaları kapsamında ilk olarak, deşarj suyu parametrelerinin (pH, çözünmüş oksijen, sıcaklık, iletkenlik ve debi) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir Belediyesi hizmet binası ve Tesis içinde 24 saat boyunca izlenerek, dijital ortamda kayıt altına alındığı Uzaktan İzleme Cihazı kuruldu. Bunun dışında tesis laboratuvarının da kapsamlı bir bakımdan geçirilerek buradaki cihazların yenilendiği belirtildi. Tesisi düzenli çalıştırmak ve kontrolünü yapabilmek amacıyla gerçekleştirilen yenileme çalışmaları kapsamında ise tesis laboratuvarına portatif çoklu ölçüm cihazı (pH, iletkenlik, çözünmüş oksijen, sıcaklık), saf su cihazı, çeker ocak, mantolu ısıtıcı, hassas terazi, dijital büret, klima, oda sıcaklığı ve nem ölçer dijital termometrelerin konulduğu hatırlatıldı.

BAKANLIK ENERJİ TEŞVİĞİ VERDİ
2004 yılında faaliyete giren ve 1 Ocak 2012 tarihinden bu yana Balıkesir Belediyesi tarafından işletilen Atıksu Arıtma Tesisinde; 26 personel hizmet veriyor. Tesis, 3 vardiya olarak 7 gün 24 saat çalıştırılıyor. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 15 Ocak 2013 tarihinden başlamak üzere 5 yıl geçerliliği olan 'çevre izni' alındığı, tesisin düzenli işletilmesi sebebiyle de son 2 yılda yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 'enerji teşviği' alındığı bildirildi.
(YU)

05.02.2013 19:32:45 TSI

Editör: Wan Haber