Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen, "Gönül Elçileri" projesinin Balıkesir'deki bilgilendirme toplantıları devam ediyor.
Balıkesir'de, Vali Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan'ın başkanlığında tüm Kaymakam eşlerinin de katılımıyla düzenlenen ilk toplantının ardından, projenin yaygınlaştırılmasına yönelik uygulama stratejileri kapsamında Gönül Elçileri Projesinin tanıtımıyla ilgili toplantılara çeşitli platformlarda devam ediliyor. Alt Proje olarak ilk 6 aylık süreçte uygulanacak 'Koruyucu Aile' modeli hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bayan Turhan'ın öncülüğündeki toplantıya; Kamu kurum ve kuruluşları, İl müdürlerinin eşleri ve bayan İl müdürü ve şube müdürleri katıldı. Toplantıda Gönül Elçileri projesini ayrıntılı olarak tanıtan Vali Turhan'ın eşi Nuran Turhan; Projeye ilişkin Gönül Elçiliği tanımı, böyle bir projeye neden ihtiyaç duyulduğu, hangi aşamaları olduğuna dair bilgiler verdi. Bayan Turhan, bu proje ile toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının artırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılmasının amaçlandığını söyledi. Toplum kalkınmasında gönül elçilerinin amaçlarını sıralayan Nuran Turhan, Gönül Elçilerinin hizmet vereceği gruplar arasında; Kadın, çocuk, engelli, yaşlı, madde bağımlıları, yoksullar, Gazi ve Şehit Ailelerinin öngörüldüğünü belirtti.

İLK BAŞVURU FORMUNU VALİ'NİN EŞİ DOLDURDU
Gönül Elçileri projesinin tanıtıldığı toplantıdaki sunum sırasında Gönül Elçisi olmak üzere ilk başvuru formunu Vali Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan doldurdu. Bayan Turhan, tüm katılımcılardan başvuru formlarını doldurup, destek olmalarını istedi. Balıkesir Polis Evindeki toplantıda, projenin Gönül Elçileri pastası da hep birlikte kesildi. Nuran Turhan, projeyle ilgili tanıtım toplantılarının önümüzdeki günlerde devam edeceğini bildirdi. Gönül Elçileri Projesi tanıtım toplantısında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fatma Güneş Bayram hizmet alanları ile ilgili sunumunun ardından, Koruyucu Aile Yönetmeliği hakkında bilgi verdi.
(YU)

12.01.2013 13:37:05 TSI

Editör: Wan Haber