Kütahya'da bir baba, enfeksiyon kapan oğluna teşhis konulmadığını ve gerekli tedavinin uygulanmadığını iddia ederek doktor ve hastane yönetimini Başbakanlık ile Sağlık Bakanlığına şikayet etti.
Edinilen bilgiye göre Cemalettin Mahallesi'nde ikamet eden Cumali Niğdelioğlu, enfeksiyon kaptığı öğrenilen oğlu Ramazan Niğdelioğlu'nu (34) 16 gün önce Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek hizmet binasına götürdü. Boğaz ve yüzü şişen Ramazan Niğdelioğlu, Dr. N.Y. tarafından hastaneye yatırıldı. Burada yaklaşık 20 saat boyunca oğluna teşhis konulmadığını ve gerekli tedavinin yapılmadığını ileri süren baba Cumali Niğdelioğlu, kendi isteğiyle hastaneden çıkararak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne götürdüğü oğlunun burada 10 gün boyunca tedavi görüp sağlığına kavuştuğunu anlattı. Cumali Niğdelioğlu, Eskişehir'deki doktorların tedavinin birkaç gün daha gecikmesi durumunda virüsün tüm vücudu sarabileceğini söylediğini ifade etti.
Cumali Niğdelioğlu, "Teşhis konulmadığı ve tedaviye başlanmadığı için oğlum az daha hayatını kaybediyordu. Görevini yapmayan doktor ve o günkü görevlileri Sağlık Bakanlığı ile Başkanlığa e-mail göndererek şikayet ettim" dedi.
Ramazan Niğdelioğlu da hakkını hukuki yollardan arayacağını belirtti.
Bu arada DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, Ramazan Niğdelioğlu'nun tedavisinin hastanede bulunduğu süre içinde yapıldığını, şahsın talebi üzerine başka bir hastaneye nakledildiğini bildirdi.
(EFE-MŞ-GS-Y)

03.01.2013 17:25:42 TSI

Editör: Wan Haber