Adana, Osmaniye ve Gaziantep'teki vatandaşların kimlik bilgilerini kullanarak 74 farklı kredi kartı çıkartmak için başvuru yapan üniversiteli kız ve babası, başvurular için hep aynı adresi gösterince yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, Adana, Osmaniye ve Gaziantep'te yaşayan 74 farklı kişinin, kredi kartı alabilmek için Adana'da bir ev adresini gösterdiğini belirledi. Bunun üzerine polis bankadan savcılık izniyle müşteri hizmetlerinden alınan kredi kartı başvurusu kayıtlarını istetti. Yapılan incelemede ses kaydının M.B. isimli dolandırıcılıktan 19 kaydı bulunan kişiye ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine yapılan operasyonda M.B. ve Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tıbbı Dökümasyon ve Sekreterlik Bölümü'nde okuyan kızı S.B. gözaltına alındı. Polisin yaptığı çalışmada M.B.'nin sahte kimlik bilgileriyle banka müşteri hizmetlerini arayıp kredi kartı başvurusu yaptığı, bunu doğrulatmak için de üniversitede okuyan kızının telefon numarasını verdiği belirlendi.
Dolandırıcıların kredi kartı almak için başvuru yaptığı kartları alamadan yakalandığı belirlendi. Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şahıslar olay teşebbüste kaldığı için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
(FKE-AŞ-Y)

01.02.2013 13:48:13 TSI

Editör: Wan Haber