Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşayan Alevi vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği sosyo-kültürel faaliyetlerle dikkatleri üzerinde toplayan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi, önceki gün farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Dernek Şubesinin yöneticilerinden Tülay Çankaya, ebediyete intikal etmiş olan aile büyüklerinin ruhu için dernek üyeleriyle, vatandaşlara nohut, pilav, ayran, aşure ve Çorum'un ünlü damak tadlarından biri olan Çorum Baklavası'ndan oluşan menüden oluşan yemek hayrında bulundu. Önceki gün saat 12.30 ile 14.00 saatleri arasında gerçekleşen hayır yemeğine dernek üyeleriyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.
Küçükköy Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Toka'nın yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği yöneticileri, Kızılay Derneği Ayvalık Şube Başkanı Gülhan Ok ve çok sayıda Pir Sultan Abdal üyesinin hazır bulunduğu hayır yemeğinde görüşlerini aldığımız Tülay Çankaya, kendisinin ve eşinin aile büyüklerinin ruhları için düzenledikleri hayır yemeğine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

ÇORUM BAKLAVASINI KENDİ ELLERİYLE YAPTI
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten ve dernek yöneticisi arkadaşlarına böylesi bir organizasyonun düzenlenmesinde verdiği katkılar nedeniyle teşekkür eden Çankaya, "Eşimin ve benim anne-babalarımızın ruhları için yaptığımız hayır yemeğinde, aslen Çorum'lu olduğum için bizim memlekete özgü Çorum Baklavasını kendi ellerimle yaparak dostlarımıza ve vatandaşlara dağıtılmasını sağladık. Hayır yemeğimize katılan canlara ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
(SS-SŞ)

06.12.2012 16:57:17 TSI

Editör: Wan Haber