Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Atatürk Caddesinde bulunan eski bir giyim mağazasının terasındaki bacaya gizlenen baz istasyonunda ikinci bir baz istasyonu daha kurulduğuna ilişkin ihbarı değerlendiren Ayvalık Belediyesi'ne bağlı Zabıta Amirliği ekipleri, binada yapılan çalışmaya şok bir baskın düzenledi.
Ayvalık'ın merkezinde, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan binanın terasındaki bacaya gizlenmiş durumda faaliyet gösteren baz istasyonuna, ikinci bir baz ünitesinin daha montajlandığına ilişkin ihbarını alan Ayvalık Belediyesi Zabıta Amirliği anında harekete geçerek, binada yapılan çalışmaya yönelik operasyon düzenledi.
Düzenlenen operasyonda, Türkiye'nin dev GSM operatörlerinden birine ait olan baz istasyonunun izin belgelerinin olup olmadığı araştırıldı.
Bir anda zabıta ekiplerini karşılarında gören baz istasyonunun montaj ekibi, yapılan çalışmanın periyodik bir bakım olduğunu belirterek, söz konusu baz istasyonunun 8 yıl önce yasal izinlerinin alınarak kurulduğunu kaydettiler.
Ancak, Zabıta ekipleri kendilerine herhangi bir resmi evrak gösteremeyen firmanın yaptığı çalışmanın yasal olup, olmadığını araştırmak çalışma başlattı.
Söz konusu binanın çevresinde esnaflık yapan Alpay Kiraz, Ümit Yılmazdemir, Ali Kısacık, Fikret Aras, İsmail Bodur ve Levent Bayer adlı vatandaşlar, 8 yıl önce binanın bacasına gizlenerek hayata geçirilen baz istasyonu yetmezmişçesine, yanına ikinci bir baz istasyonunun daha 'periyodik bakım yapılıyor' bahanesiyle kurulmaya çalışıldığı ileri sürdüler.
Binanın çevresinde esnaflık yapan vatandaşlar ise, "GSM operatörü cebini dolacak diye bu binanın sahibine üç kuruş menfaat sunularak, sadece bizim değil tüm ilçenin sağlığıyla oynanılıyor. Ne yazık ki, mevcut yasalarda kendilerini kolluyor. Bu baz istasyonunun çok yakınında bulunan okullarda eğitim gören öğrencilerin gelecekte kanser olma riskleri bile; gözünü para hırsı bürümüş firmalarla, mevcut yasalar için önemsenmiyor. Firma sahipleri, kendi ailesi, çocukları yada yakınları olsa müsaade ederler miydi?" diyerek, Ayvalık Belediyesi'ne bağlı Zabıta Ekipleri'nin gerçekleştirdikleri operasyonu sonuna kadar desteklediklerini belirttiler.(BT)

30.11.2012 13:24:43 TSI

Editör: Wan Haber