Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel'i ziyaret ederek, Ayvalık'taki turizm ve kültür yatırımları konusu ile ilgili bilgiler vedi.
İGC Başkanı Atilla Sertel ziyarette yaptığı konuşmada, "Ayvalık çok önemli bir yerleşim merkezi. Yeni Belediyeler Kanunu'ndaki düzenlemelerle nüfusu 70 bine ulaşıyor. Ayvalık'ın gelişmesi ve kalkınması Türk turizmi açısından da büyük önem taşıyor" dedi.
Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen de iki dönemdir görevde olduğunu ancak İGC'yi ilk kez ziyaret ettiğini vurgulayarak, Ayvalık ve turizm ile ilgili çalışmalar konusunda bilgi verdi.
Türközen, "Göreve başladığımızdan beri Ayvalık'ta kalkınma ve gelişme reçetesi olarak turizmi gördük ve yol haritamızı ona göre belirledik" diye konuştu.
"Ayvalık bir açıkhava müzesi gibidir. Ayvalık'ta yeni cazibe merkezleri oluşturarak bu özelliğini vurgulamak istiyoruz" diyen Hasan Bülent Türközen, Ayvalık'ta 2 bine yakın tarihi tescilli bina bulunduğunu, Kızıldeniz'de benzeri bulunan sualtı faunası, oksijeni yüksek iklimi, doğal ve tarihi güzellikleri, özgün ve zengin mutfağı ile dikkat çeken bir kent olduğunu belirtti.
Türközen, "Eskiden Ayvalık'ta zeytinin turizme tercih edilmesi yönünde bir anlayış hakimdi biz ise zeytin ve turizmi çatışma noktası olarak değil çakışma noktası olarak düşünüyor ve böyle görüyoruz" dedi. Kültürel turizmde ilerlediklerini anlatan Hasan Bülent Türközen, yeşili fazla olan ve koruma altına alınan Ayvalık'ta eski ve tarihi binaların restore edilerek küçük butik oteller oluşturulduğunu ve sayısının her geçen gün artarken kentin yatak kapasitesinin de yükseldiğini kaydetti.
Ayvalık Belediye Başkanı Türközen, eski Kırlangıç zeytinyağı fabrikasında Türkiye'nin ön büyük sanayi dönüşüm projesini hayata geçirdiklerini vurgulayarak, "20 bin metrekare kapalı alan üzerindeki bu proje Çanakkale'den İzmir'e kadar olan kuzey bölgesindeki en büyük cazibe merkezi oluşturuyoruz. Bu sanayi dönüşüm projemizde hediyelik eşya, kafeterya, el ürünleri atölyeleri, kafeterya ve barlar, kapalı ve açık sinema, kültür merkezi gibi alyan düzenlemeleri yer alacak. Projeyi Çekül Vakfı ile paylaşıyoruz" dedi.
Ayvalık'ın Yunanistan'ın Midilli Adası ile ilişkilerin de geliştiğine dikkati çeken Türközen, geçen yıl Midilli Adası'na Ayvalık üzerinden 50 bin geçiş yapıldığını kaydetti. Yine geçen yıl 500 bin turistin Ayvalık'ı ziyaret ettiğine işaret eden Türközen, turizm yatırımlarının da bu sayede arttığını bildirdi.(BT)

07.12.2012 18:17:57 TSI

Editör: Wan Haber