MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, "Atatürk'ün partisinin genel başkanı İmralı'yla görüşmeye açık çek veriyorsa, orada bir dakika bile durmasın" dedi.
MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, düzenlediği basın toplantısıyla terör örgütü ele başısıyla görüşmelere başlanmasına tepki gösterdi. MHP Aydın il binasında yapılan toplantıda Köse'ye MHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Öztürk, MHP Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ve parti yöneticileri eşlik etti.
Türkiye'de insanları üzen gelişmeler yaşandığını savunan Fevzi Köse, milliyetçi söylemlerde bulunduğunu iddia ettiği Başbakan Erdoğan'ın İmralı ile görüşmelere başlandığını ifade etmesini kınadı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin daha önce konuyu gündeme getirdiğinde ispata davet edildiğini anımsatan Köse, "Sayın Başbakan, görüşmelerin yapıldığını şimdi kendisi açıkladı. Önce Sayın Bahçeli'yi ağır sözlerle ispata davet ederken şimdi ne söyleyecek merak ediyorum. Bu durumdan utanç duyuyorum. Bu görüşmeler teslimiyetin ve aczi yetin ifadesidir. Türk milliyetçisi ve öncelikle bir insan olarak bu durumu kabullenemiyorum. Bu millete bu kadar acıyı yaşatan, genç yaşlı binlerce kişinin kanını akıtan, polisimizi ve askerimizi şehit edenlerle görüşülmesini nefretle kınıyorum. Bu görüşmeleri başlatılan Türk milletinin şanlı tarihinde kara bir sayfa olarak yerlerini alacaktır. Mondros Müzakereleriyle Osmanlı'yı teslim aldılar, şimdi İmralı müzakereleri ile Türkiye'yi esir almak istiyorlar. Dış güçler ve işbirlikçileri Sevr Antlaşmasıyla elde edemediklerini İmralı antlaşmasıyla elde etmek istiyor. MHP, Ülkücüler ve Türk milliyetçileri olarak buna asla izin vermeyeceğiz. Bu kötülüğü yapanlar bunun hesabını mutlaka verecek ve biz bunlardan hesap soracağız" diye konuştu.
KILIÇDAROĞLU'NU İSTİFAYA DAVET ETTİ
İmralı görüşmeleri nedeniyle hükümete açık çek verdiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Köse, "İktidar partisinin yaptığı bu eyleme karşı ana muhalefet partisi lideri, Atatürk'ün kurduğu partinin genel başkanı 'Açık çek veriyorum' diyor. Atatürk'ün partisinin genel başkanı İmralı'yla görüşmeye açık çek veriyorsa, orada bir dakika bile durmasın. Bu millete bu kadar acıyı yaşatan, genç yaşlı binlerce kişinin kanını akıtan, polisimizi ve askerimizi şehit edenlerle müzakere edilmesine destek veren ana muhalefet partisi liderini kınıyorum. Ben bu sözlerin Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendi düşüncesi olduğuna inanmak istiyorum. Zira bu görüşler CHP'nin düşüncesi olamaz. CHP'nin tabanının da bu görüşe karşı olduğunu düşünüyorum. Ben CHP Aydın milletvekilleri ve CHP'li Aydın Belediye Başkanına sesleniyorum. Acaba Genel Başkanlarının görüşleri konusunda ne düşünüyorlar? Ben bu konuda Aydın'daki tüm sivil toplum örgütlerini de tepkilerini açık ve net olarak ifade etmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.
Terör örgütü ve destekçilerinin ne yaparsa yapsın Türk-Kürt kardeşliğini bozamayacağını savunan Köse, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu konuda dik duruşunu koruyan MHP ve Türk milliyetçileri oynanmak istenen oyunlara asla izin vermeyecek. Bu caniye 'sayın' diye hitap edilmesini nefretle kınıyorum. Bu konuda çok açık bir tepki bekliyoruz. Şehitlerin hakkı ve kanı asla bu şekilde ödenemez. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya hakkınız yok. İktidar ve BDP kol kola girmiş CHP'de en büyük destekçileri konumunda. Bu topraklar müzakere ile kazanılmadı, müzakere ile verilmez"
(MB-İK)

07.01.2013 15:23:53 TSI

Editör: Wan Haber