Aydın merkeze bağlı 56 köy, bundan sonra temizlik hizmetlerini Aydın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden alacak. Merkeze bağlı bazı köylerin belediyeden hizmet aldığını kaydeden Başkan Çerçioğlu, köylere temizlik hizmeti vermelerinin önünde yasal bir engel olmadığını söyledi.
Aydın Belediyesi Şubat ayı ilk meclis toplantısını Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yaptı. 16 maddenin görüşüldüğü toplantıda 3 madde karara bağlanırken, 13 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi.
Mecliste ek gündem maddelerinin görüşüldüğü bölümde Aydın Merkez Kuyulu, Şevketiye, Çiftlik, Böcekli, Kardeşköy ve Kızılcaköy Muhtarlıklarının Aydın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetlerinden yararlanıp yararlanmayacağı hususu oylama ile gündeme alındı. Bunun üzerine söz alan MHP'li Belediye Meclis Üyesi Cavit Tığ, haksızlığına neden olacağı gerekçesi ile merkez köylerinin tamamının bu hizmetten yararlanıp yaralanamayacağının görüşülmesi gerektiğini ve bu doğrultuda oylama yapılmasını istedi.
'BÜTÜN KÖYLERE HİZMET GÖTÜREBİLİRİZ'
Aydın'daki bir çok köyün olduğu gibi Merkeze bağlı köylerinde en büyük sorunun çöp olduğunu hatırlatan Başkan Çerçioğlu, ise köylerde çöplerin gelişi güzel dere yataklarına ve köy civarlarına bırakıldığını söyledi. Çevreye verilen zararın bu millettin ortak sorunu olduğunu kaydeden Başkan Çerçioğlu, "İmamköy, Kocagür ve Yılmaz köye zaten hizmet götürüyoruz. 6360 sayılı yasa gereği 56 merkez köyün tamamına hizmet götürebiliriz. Bu kanıda yasal bir engel yok" dedi.
Meclis toplantısında konuyla ilgili görüşlerin alınmasının ardından merkeze bağlı 56 köyün Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetlerinden yararlanıp yararlanmayacağı hususu oylamaya sundu. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.
(SK-İK)

05.02.2013 13:33:13 TSI

Editör: Wan Haber