Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Nisan ayında başlaması planlanan çalışmalar kapsamında Yarımoğlu, Nar, Sülün, Mehtap, Rüya, Güven ve Biryol sokakları yeni bir çehre kazanacak.
Atatürk Caddesi yeni hazırlanan proje kapsamında yeni bir görünüme kavuşacak. Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, projesi tamamlanan çalışmalar kapsamında Cumhuriyet meydanı ile Altıyol kavşağı arasında kalan kısımda sağlı sollu kaldırım çalışmalarının yanı sıra, ara sokaklarda açık ve kapaklı otopark, alt yapı çalışmalarının tamamı ile yağmur suyu kanalları, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları yapılacak
Yapılacak çalışmalar kapsamında çalışmalarla birlikte bölgede kalan alt yapının tamamen elden geçirileceği ifade eden yetkililer "Kaldırım çalışmaları yapılacak olan tüm alanların alt yapısını tamamen elden geçirerek, çift taraflı yağmur suyu kanallarını yenileyeceğiz. Yapılacak sistemlerle artık her şey kalıcı olacak. Yarımoğlu, Nar, Sülün, Mehtap, Rüya, Güven ve Biryol Sokakta, Edip sokakta yapılan çalışmaların benzeri bu sokaklarda yapılacak. Açık ve kapalı otoparklarla park sorunlarına önemli ölçüde katkı sağlayacağız. Güven Sokak üzerinde yapılacak olan kapalı otoparkın üzeri komple yeşil alan olarak kullanılacak. Biryol sokak ve altı yol kavşağı köşesinde kalan Öztrak caddesi kısmına yapılacak olan açık otoparklarla da Çerkezköylülere rahat bir nefes aldıracağız" ifadelerini kullandılar.
Hedeflenen projenin ihale çalışması hakkında da bilgi veren Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, "Yapılacak olan çalışmanın projeleri hazırlandı ve Elektronik Kamu Alımları Platformu'na girildi. Birkaç hafta içinde de projemizin ihale tarihi belli olacak. Nisan ayında başlamayı planladığımız çalışmaları Ramazan ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Tüm çalışmalarımız bittikten sonra da Çerkezköylülerin ferah bir ortamda gezerek dolaşmalarını sağlayacak güzel bir çalışmaya imza atmış olacağız. Özellikle kapalı otopark alanının etrafında ramazan ayı için kurulacak alanlarla da Çerkezköy'e yeni bir çehre katmış olacağız" şeklinde konuştular.

05.02.2013 12:00:45 TSI

Editör: Wan Haber