İkizce Kaymakamlığı eşi askerde olan dar gelirli kadınlara düzenli nakdi yardım kararı aldı.
Karar kapsamında eşi askerde olan dar gelirli bir kadına aylık 100 TL, ayrıca bakmakla yükümlü oldukları her bir çocuk için 25'er TL nakdi yardım yapılacak. Eşi askerde olan dar gelirli kadınlara İkizce Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan düzenli yardım kararı alındı. Yapılan son Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti toplantısında alınan karar kapsamında eşi askerde olan dar gelirli bir kadına 100 TL, onların da bakmakla yükümlü oldukları her bir çocuk için 25'er TL verilecek.
Kararı değerlendiren İkizce Kaymakamı Ali Doğan, "Benim kanaatimce eşi askerde olan dar gelirli kadınlarımız da toplumun dezavantajlı grupları arasında yer almaktadır. Bu konuda sık sık yardım taleplerini içeren dilekçeler alıyoruz. Bu bizde gereksiz bir kırtasiyeciliğe yol açıyor. Artık bu işi sistematize etmemiz gerektiğine karar verdik. Bundan böyle eşi askerde olan dar gelirli bir kadınımız bize sürekli dilekçe yazmak zorunda kalmayacak. Eşi askerde olan kadının hesabına nakdi yardım her ay düzenli olarak yatırılacak. Bizim verdiğimiz yardım elbette bir ailenin tüm ihtiyacını karşılamaz ama bir nebze de olsa hayatını idame ettirmesine yardımcı olacaktır" dedi.
Kaymakam Doğan, "Sosyal devletin bir gereği olarak aslında dezavantajlı gruplar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının esas hedef kitlesidir. Yani bizim temel görevimiz yaşlılarımıza, engellilerimize, kadınlarımıza ve çocuklarımıza yardımcı olmaktır. Biz vakıf olarak sadece bunun gereğini yerine getiriyoruz" diye konuştu.
Alınan karar kapsamında eşi askerde olan dar gelirli bir kadına 100 TL, onların da bakmakla yükümlü, oldukları her bir çocuk için 25'er TL verileceğini söyleyen Kaymakam Doğan, mesela 3 çocuklu bir aileye kadın için aylık 100 TL, çocuklar için de 75 TL olmak üzere aylık toplam 175 TL verileceğini sözlerine ekledi.
(SG-SLH-Y)

05.02.2013 12:40:58 TSI

Editör: Wan Haber