Adana Sivil Toplum Platformu (AS Platformu), 15 Şubat gecesi saat 03.10 da Bülent Talaş'ın evinin polislerce basılarak "Mektup" aranmasının şehrin imajına zarar verdiğini açıkladı.
Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, Vali Hüseyin Avni Coş hakkında iftira içerikli mektuplar olduğu iddiasıyla internet sitesi sahibi Taner Talaş'ın kardeşi AK Parti eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Talaş'ın evine Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce gece 03.10 yapılan baskın eleştirildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Arama iznini veren ve aramayı gerçekleştiren yetkililerin, bir ihbar telefonu ile gece vakti suç unsurunun imha edilmek üzere olduğu bilgisini almış oldukları iddia edilmiştir. Bülent Talaş; camiamızca tanınan, bugüne kadar herhangi bir suça bulaşmamış, insanların güven duyduğu saygın bir insan olarak bilinmektedir. Sıradan bir vatandaşın evine adeta silahlı bir terör örgütünün hücre evine baskın yapar gibi geceleyin sudan bahanelerle girilmiştir. Olayın olduğu tarihten itibaren sivil toplum kuruluşları olarak olayı takip etmekteyiz. Söz konusu olayın ulusal basında ve yerel basında yer almasına rağmen Valiliğimizden her hangi bir açıklama yapılmaması da manidardır. Bu olay Adana'mızın imajına zarar veren bir olaydır, Sivil Toplum Kuruluşları olarak hukukun üstünlüğüne inanmaktayız. Yargıyı olaya bir an önce el koymaya ve Adana Valilik makamını da kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapmaya davet ediyoruz."
(AKL-Y)

21.02.2013 12:01:22 TSI

Editör: Wan Haber