Antalya'da görev yapan bin 69 Fahri Trafik Müfettişi'nin 2011 yılına göre, bu yıl iki kat daha fazla trafik ceza tutanağı düzenlediklerini belirtildi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, trafik kazalarının ve kaza sonrasındaki can ve mal kayıplarının önlenmesi, sürücülerin sürekli denetlendikleri algısının oluşturulması amacıyla Antalya'da bin 69 Fahri Trafik Müfettişi'nin görev yaptığı bildirildi.
Açıklamada müfettişlerin, en fazla yasak park ve duraklama, kırmızı ışık ihlalleri, kaldırım üzerine park etmenin yanı sıra motosiklet kullanırken kask takmayan, direksiyonda cep telefonuyla konuşan, trafik levhalarına uymayan, sürücülere yönelik tutanak düzenledikleri belirtildi.
Devlet tarafından yetkilendirilerek trafiğin denetlenmesine katkı sağlamak üzere görev yapan Fahri Trafik Müfettişleri'nin, özellikle 2012 yılı Eylül ayında artırılan sayılarıyla trafik denetimlerinde önemli yer tuttuğuna değinildiği açıklamada, müfettişlerin sürücüler üzerinde algılanan yakalanma riskini artırarak trafik güvenliğine önemli katkı sağladığına yer verildi.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: " Müfettişler, trafikle ilgili denetim faaliyetlerini, başta polis ve jandarma olmak üzere pek çok resmi kurum tarafıyla birlikte yürütüyor. Gönüllük esasına dayalı olarak trafik denetimiyle yetkilendirilen Fahri Trafik Müfettişleri de trafik denetimlerine hatırı sayılır katkı sağlıyor. Fahri Trafik Müfettişliği uygulamaları, sürücülerin, her an her yerde denetlendikleri hissine kapılmalarında da etkili oluyor."
Fahri Trafik Müfettişleri tarafından 2011 ve 2012 yılının ilk 11 ayında kesilen ceza sayısı ve para cezası miktarının ise iki kat arttığına değinildi.
Müfettişlerin 2011 yılında yazdığı ceza sayısının 7 bin 266' iken bu yılın 11 aylık diliminde 14 bin 922'ye çıktığı görüldü. Ayrıca kesilen para cezasının 2011 yılında 701bin 408 TL'iken, 2012 yılının 11 aylık döneminde 1 milyon 543 bin 260 TL'ye yükseldiği bildirildi.
Müfettişlerin en fazla ceza tutanağı düzenlediği yerlerin başında ise, bin 8 yüz 32 tutanak ile Atatürk Caddesi, bin yüz 32 tutanak ile Fener Caddesi ve 633 tutanak ile Akkuyu Mahalesi'ndeki 20. ve 32. Caddelerin olduğu belirtildi.
(İA-SÇ-Y)

06.12.2012 17:52:42 TSI

Editör: Wan Haber