Antalya'nın Aksu ilçesinde 2B rayiç bedel fiyatlarına tepki gösteren yaklaşık 5 bin kişinin, trafiğe kapattığı Antalya-Alanya D-400 karayolu, 1 saatlik oturma eyleminin ardından trafiğe açıldı. Sürücüler ile köylüler arasında zaman zaman arbede yaşandı.
Aksu ilçesinde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, D-400 karayolunu trafiğe kapattıktan sonra oturma eylemine başladı. Çevik Kuvvet ekipleri karayolunda panzerlerle geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin vatandaşları karayolunu trafiğe açmaları yönündeki uyarılarına rağmen oturma eylemi devam ederken, oturma eyleminden önce vatandaşların Aksu Hacıaliler köyünde yaptıkları protesto gösterine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve MHP İl Başkanı Osman Çetin de destek verdi.
Antalya'nın Aksu ilçesi Hacıaaliler Köyü kavşağında 2B rayiç bedelini protesto etmek için toplanan köylüler, AntalyaAlanya D 400 karayolunu çift yönlü trafiğe kapatmıştı. Köylüler yaklaşık 1 saat süren oturma eylemi sonlandırdı.
Aksu Kaymakamı Raif Özener, köylülerin yanına gelerek olayın takipçisi olacağını kimsenin mağdur edilmemesini istedi. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım da köylülerin eylemlerini son vermelerini talep etti. Kaymakam Özener ve Belediye Başkanı Yıldırım'a mahalle muhtarları da destek verdi. Olumsuz olayların yaşanmaması için polis çevrede geniş güvenlik önemli aldı.
Bu sırada bir saattir trafikte beleyen bazı vatandaşlar ile köylüler arasında tartışma çıktı. Bazı köylüler kendilerine tepki gösteren sürücüleri linç girişiminde bulundu. Polis sürücüleri güçlükle kurtardı. Kaymakam Özener ve Belediye Başkanı Yıldırım, uzun çabaların ardından yolu açmaları için köylüyü ikna etti. Yol trafiğe açılırken, köylüler polis kontrolü altında Aksu Kaymakamlığı önünde toplandı.
Güçlükle sakinleştirilen köylüler, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'nin gelmesini istediler.
Yol kapatma eylemi esnasında geliş ve gidiş yönünde uzun araç kuyrukları oluştu.
(İA-SK-Y)

20.02.2013 14:56:43 TSI

Editör: Wan Haber