Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, "Ankara'ya yatırımı düşünen herkese ajansta kurulmuş olan Yatırım Destek Ofisi vasıtasıyla hizmet veriyoruz" dedi.
Ankara'nın potansiyel sektörlerini değerlendirmek isteyen yerli ve yabancı yatırımcıların Ankara'ya ilgisi devam ediyor. Hollanda'dan gelen ve Ankara'nın sağlık sektöründeki mevcut durumu hakkında bilgi almak isteyen heyet Ankara Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti. Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Birimi aracılığı ile gerçekleşen görüşmede heyete; Yatırım Destek Ofisi tarafından sağlık sektörü başta olmak üzere Ankara'nın öne çıkan sektörleri, yatırım imkanları ve Ankara Kalkınma Ajansı faaliyet ve destekleri hakkında bir sunum yapıldı. Mevcut sağlık altyapısı, hastaneleri ve üniversiteleri ile Ankara'nın sağlık sektöründe geldiği noktanın aktarıldığı sunumda ayrıca Ankara'daki kalifiye insan gücü, bilişim teknolojilerindeki potansiyeli, yaşam standartlarında ulaştığı konumu gibi özellikler de ifade edildi. Konuk heyete ayrıca Ankara'nın sağlık alanında sadece hizmet sektöründe değil, medikal cihaz üretimi konusunda da güçlü olduğu ve bu alanda gelişmiş bir sanayiye sahip olduğu da aktarıldı.
Konuk heyete, Türkiye'deki medikal teknoloji alanındaki firmaların yüzde 38'inden fazlasının Ankara'da bulunduğunun altı çizilirken, ayrıca bu alanda teknokentlerde faaliyet gösteren firmaların yüzde 40'ından fazlasının da Ankara'daki teknokentlerde olduğu vurgulandı. Görüşmelerde Ankara'da 6 tıp fakültesinin bulunduğu, ayrıca 8'i uluslararası akreditasyona sahip (JCI) toplam 72 adet hastanenin de faaliyette olduğu belirtildi.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı yaptığı değerlendirmede, Ankara'ya yatırımı düşünen herkese Ajansta kurulmuş olan Yatırım Destek Ofisi vasıtasıyla hizmet verdiklerini, son dönemdeki Ankara'ya olan yatırımcı ilgisinden memnun olduklarını belirtti.
Heyette yer alan iş adamlarının faaliyet alanları ve yatırım planları ile ilgili yaptıkları sunumun ardından, muhtemel işbirlikleri, yatırım alternatifleri ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın mevzuatla tanımlanan yatırım süreçlerinde oynayabileceği roller aktarıldı.
(EY-ÖK-Y)

05.02.2013 10:15:29 TSI

Editör: Wan Haber