Ankara Goethe Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Dil İşleri Müdürü Dr. Hans Werner Schmidt, OMÜ Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı'nı, Almanya Buluşma Noktası'nı ve Yabancı Diller Yüksek Okulu'nu ziyaret etti.
Dr. Hans Werner Schmidt, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda Alman Dili Eğitimi öğrencilerine, yabancı dil öğretimi yaklaşım ve yöntemleri hakkında bir etkinlik yaptı. Diller arası ve kültürler arası bağdaşıklıklar üzerine uygulamalı çalışma yapan Schmidt, akraba dillerdeki benzerlikler ve ortak noktaların iletişim ve kültürlerarası etkileşim bağlamındaki önemine işaret etti.
Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğü'nü de ziyaret eden Dr. Schmidt, Prof. Dr. Zeki Karakaya ve Almanca Öğretmenliği Programı hazırlık sınıfı öğretim elemanları ile bir toplantı yaptı. Toplantıda hazırlık sınıfları eğitim ve öğretimi ile ilgili bilgi alan Schmidt, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Almanca Öğretmenliği Programı'nın öğrenci sayısı bakımından Türkiye'de 2. sırada olduğunu, Goethe Enstitüsü ile Yüksek Okulun arasındaki işbirliğinin son derece iyi olduğunu belirtti.
Yüksek okulun her türlü program ve toplantılara katıldığını ve bundan sonra da birlikte projelerin yapılacağını söyleyen Dr. Schmidt, hazırlık programı öğretim elemanlarından bir okutmanın Almanya'da Marburg'da yapılacak olan ve iki hafta sürecek metodik ve didaktik seminerlerine davet edileceğini ve ayrıca daha önce İzmir'de düzenlenen hazırlık sınıflarıyla ilgili sorunların tartışıldığı çalıştayın benzerinin Samsun'da da düzenlenebileceğini vurguladı.
(SAM-SLH-Y)

06.12.2012 15:39:47 TSI

Editör: Wan Haber