Türkiye'deki kuyumcu oda ve dernek başkanları Ankara'da toplanarak bankaları protesto etmek amacıyla post cihazlarını çöpe attı.
Son çıkan mevzuata göre bankaların altın alım satımının kuyumcuları sıkıntıya sokmasından dolayı 81 ilden Ankara'ya giden yaklaşık 40 bin kuyumcu oda ve dernek başkanları ile üyeleri bu durumu protesto etti.
KUYUMCULAR BDDK ÖNÜNE SİLAH ÇELENK BIRAKTI
Ankara'da bir araya gelen kuyumcu oda ve dernek başkanları ile üyeleri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) önüne siyah çelenk bırakarak yaptıkları basın açıklaması ile bankalara tepki gösterdi. Basın açıklamasına katılan kuyumcu oda ve dernek başkanları bankaları protesto etmek için yanlarında getirdikleri bir kaç post cihazlarını çöpe attı. Protestoya katılan Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, bankaların altın toplama şeklinin yanlış olduğunu ve vatandaşların mağdur edildiğini dile getirdi. Akkul, "Bize gelen şikayetler, elimizde bulunan belgelere göre bankalar altının gramında 3-4 TL civarında fiyat farkı uygulamaktadır. Ancak vatandaşlarımızın büyük bölümü bu fiyat farkından habersizdir. Bilgi birikimi yeterli olmayan eksperlerin vatandaşları da mağdur etikleri ortadadır. Yanlış hesaplamalar nedeniyle kuyumcudan çok vatandaşlar zarar etmektedir. Ankara'da yaptığımız eylemin devamı da gelecektir. Mevzuatın düzeltilmesi gerektiğini istiyoruz. Biz oda başkanları olarak esnaflarımızın konuyla ilgili bilgilendirip, bazı bankaların post cihazlarını geri iade edeceğiz" dedi.
(AKK-Y)

20.02.2013 12:52:32 TSI

Editör: Wan Haber