Gaziantep'te ebru, mozaik ve çini sanatçılarının kurduğu Anadolu Süsleme Sanatları Kültür Eğitim ve Tanıtım Derneği'nin genel kurulu 2 Şubat Cumartesi günü saat 14.00'te dernek merkezinde yapılacak.
Türkiye'de birçok alanda faaliyet gösteren sanatçıların bir araya gelerek kurduğu Anadolu Süsleme Sanatları Kültür Eğitim ve Tanıtım Derneği'nin 1. Olağan Genel Kurulu, Millet Han'daki dernek merkezinde yapılacak. 2 Şubat Cumartesi günü saat 14.00'te yapılacak olan genel kurul toplantısına çeşitli illerden Kültür Bakanlığı sanatçıları ve protokolün katılacağı bildirildi.
Dernek Başkanı Mesut Osmanlıoğlu, ebru, mozaik ve çini sanatları başta olmak üzere birçok alanda faaliyet göstereceklerini ifade ederek, "Derneğimiz Gazintep merkezde kurulmuş olmasına rağmen faaliyetlerimiz Türkiye genelinde olacaktır. Üyelerimiz ve temsilcilerimiz Türkiye'nin çeşitli illerinde sanatla uğraşan kişilerdir. Bunlarla birlikte büyük projelere imza atmayı hedeflemekteyiz. Bunların en önemlilerinden birisi Uluslararası 2. Dünya Ebru Günü'nü dernek olarak Eylül ayında Gaziantep'te yapacağız" dedi.
(MDC-Y)

01.02.2013 16:22:41 TSI

Editör: Wan Haber