Bursa'nın Mudanya ilçesinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Mürselköy'deki yeni binasında eğitime başladı.
Eylül 2012'den bu yana eski okulda eğitim gören öğrenciler yeni sınıflarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. 2000 yılı sonlarında temeli atılan okul zemin 3 kat üzerine 18 derslikli olarak inşa edildi. 4 laboratuar, çok amaçlı salon ve 10 idari oda bulunuyor. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak hizmet vermeye başlayan okulda 48 öğrenci ve 12 öğretmenle eğitime başladı.
Mürselköy Muhtarı Hüseyin Çakır, uzun gayretler ve sıkıntıların ardından yeni okulun açılıp eğitime başlamasından memnun. Çakır, okula destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.
Mürsel Anadolu Sağlık Merkez Lisesi Müdürü Yılmaz Alasan, "Lisemizde şu anda iki bölümümüz mevcut. Hemşirelik bölümünde 24 ve acil tıp teknisyenliğinde 24 toplam 48 öğrenci ve 12 öğretmenle zor şartlarda eğitim veriyorduk. Muhtarımız, Okul Aile Birliğimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle yeni okulumuz tamamlanıp eğitimimize burada devam etmekten mutluyuz. Önümüzdeki yıl 4 bölüm daha açılacak. Bu bölümlerimizin alt yapı çalışmalarını da yapıp 2013-2014 yılında yeni binamızda toplam 180 öğrencimize eğitim-öğretim imkânı sağlanacak. Şu an yeni geçtiğimiz okulumuzda öğrencilerimiz daha iyi şartlara sahip olmanın sevincini yaşıyor" dedi.
(HK-MŞ)

03.01.2013 17:26:27 TSI

Editör: Wan Haber