Çukurova Sanat Derneği ile Şakirpaşa Halk Eğitimi Müdürlüğü ve İsmet Çabuk Resim Atölyesi'nin organize ettiği karma resim sergisi Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesi'nde açıldı.
İsmet Çabuk Resim Atölyesi'nde eğitim gören çoğunluğu kadın 20 kursiyerin 76 tablosunun yer aldığı sergide, karakalem teknikleri, kuru pastel, akrilik ve yağlıboya teknikleri kullanıldı.
İsmet Çabuk Sanat Atölyesi'nin sahibi, ressam, eğitimci İsmet Çabuk, sergilenen tabloları yapan kursiyerlerin çoğunun ilk deneyimi olduğunu belirterek, "Sergideki resimler usta ressamların değil, bu sanatta ilk deneyimlerini yaşayan kursiyerlerimizin tablolarıdır. Herkes resim yapabilir. Bunun için sadece teknik bilgiye ihtiyaç var. Bir insan çok basit alışkanlıklar edinerek 5 günde ressam gibi görmeyi ve çizmeyi öğrenebilir. Yeteneksiz insan yoktur. Yeteneğini ortaya koyamamış, ortam bulamamış, ya da yanlış yönlendirilmiş insan vardır" dedi.
Kursiyerlerin elini değil, beynini eğittiğini söyleyen Çabuk, "El; dışarıya uzanan beyin, kalemse onun dilidir. Sanatçılara farklı baktıran ve gördüren özellik, sağ beyin lopunu etkin kullanabilme özelliğinden kaynaklanmaktadır. Kursiyerlerimize, sol beyin lopunu devre dışı bırakıp, sağ beyin lopunu kullanabilecekleri yöntemler öğretilmektedir. Böylece daha kısa zamanda konsantrasyona ulaşarak, dikkatli olan, temiz ve titiz çalışmayı başaran, sabırla sonuca ulaşan bireyler haline gelmektedirler" diye konuştu.
(ADN-Y)

05.02.2013 11:21:28 TSI

Editör: Wan Haber