Amasya Emniyet Müdürlüğü'nün uyguladığı 'Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlan Projesi' kapsamında halkın bilinçlenmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 10 günlüğüne gönderilen simülasyon aracı yoğun ilgi görürken, yöneticiler de araca binip kemerli ve kemersiz kaza senaryosunu test ettiler.
Amasya Valisi A. Celil Öz, Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve daire amirlerinin aralarında olduğu yetkililer, Yavuz Selim Meydanı'nda toplanıp Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt'tan proje hakkında bilgiler aldılar.
Bayazıt, yaklaşık 1,5 ay önce başlanan proje kapsamında yüzde 8 olan emniyet kemeri kullanımı oranının yapılan bilgilendirme çalışmaları ve halen devam eden seminerlerle yüzde 47'ye çıktığını söyledi.
Projenin başarılı şekilde ilerlediğine değinen Vali Öz de hedefin ildeki emniyet kemeri takma oranının yüzde 90'ın üzerine çıkarmak olduğunu vurguladı.
Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Bolat, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Erdin Acar ile Afet ve Acil Durum Müdürü Adem Altun araca binip, kemerli ve kemersiz kaza senaryosunu yaşadılar. Araçtan indikten sonra düşüncelerini paylaşan Erdin Acar, herkesin araçlarda emniyet kemeri kullanmasının gerekli olduğunu anlattı.
(MÇ-SLH-Y)

13.02.2013 11:51:46 TSI

Editör: Wan Haber