Amasya'da Özürlülere Destek Programı (ÖDES) kapsamında hazırlanan 4 projenin finansman sözleşmeleri imzalandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın uyguladığı Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında Amasya Üniversitesi'nin hazırladığı "Doğuştan anomalilere neden olan önlenebilir etkenlerle mücadele", Suluova Kaymakamlığı'nın hazırladığı "Trafik kazalarında doğan özürlülüğün önlenmesi", Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı "Otizmi öğrenelim öğretelim" ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün hazırladığı "Engelliler Biziz" adlı projelerin finansman sözleşmeleri Amasya Valisi A. Celil Öz ile kurum yöneticileri tarafından imzalandı.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen programda Amasya Valiliği Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Merkezi tarafından izlemesi ve değerlendirmeleri yapılmakta olan projeler hakkında detaylı bilgiler alan Vali Öz, imzalamakla kalmayıp engeliler ve toplum yararına üst seviyede neticelerini almak istedikleri projelerin finansman tutarlarının 250 bin lira olduğunu söyledi.
Programa, Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ersoy, Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Arslan ile proje yürütücüleri de katıldı.
(MÇ-SLH-Y)

21.01.2013 14:54:03 TSI

Editör: Wan Haber