Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin (AFAD) 1990 yılından buyana Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) adına düzenlediği, 18. 'Altın Kamera Fotoğraf Yarışması' ve '13 Kare Fotoğraf Gösteri Yarışması'nın ödülleri sahiplerine verildi.
17 Kasım 2012 tarihinde seçici kurulun değerlendirmesi sonucu, üçlü kombinasyonlardan oluşan 14 fotoğrafçının çalışması başarılı bulundu. Yarışmaya ülke genelinde bulunan 44 fotoğraf sanatı derneğinden 179 fotoğrafçı katıldı. Birbiriyle uyumlu üçer fotoğraftan oluşan, Siyah Beyaz, Renkli ve Deneysel bölümlerde toplam 294 fotoğraf değerlendirmeye alınan yarışmanın sergisi törenden önce açıldı.
Siyah Beyaz baskı dalında M. Fatih Yıldız, Turna Özkaplan, Barış Barlas ve Ebru Civan başarılı bulundular. Nurullah Genç, Ali Arslan, Levent Kalkan, Serkan Saygılı ve Mete Yıldırım Renkli Baskı dalında başarılı bulunurken, Deneysel Dalda ise; Ali Çiftçi, Kemal Kaya, Leyla Emektar, Zeynep Özcan ve Ayhan Maraşlı başarıya değer bulundular.
Bu yıl ikincisi düzenlenen "13 Kare Fotoğraf Gösteri Yarışması"nda ise birinci Galip Çetiner, ikinci Adem Karakaya ve üçüncülüğü ise Fahri Karaoğuz aldılar.
Mansiyonlara; Alirıza Demir, Abdulkadir Hayta ve Tarık Kara değer görülürken, Mehmet Baltacı Özel Ödülünü; Mustafa Binol ve Afad Özel Ödülünü ise Akın Acar değer bulundu.
(ADN-Y)

10.12.2012 11:43:21 TSI

Editör: Wan Haber