Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın geleceğinin planlanması için meslek odalarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.
Bursa'yı sağlıklı bir geleceğe taşırken meslek odalarına da kulak veren Başkan Altepe, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleriyle Merinos Park'ta Gönül Dostları Sofrası'nda bir araya geldi. Altepe, Bursa'nın her zaman en iyiye ve en güzele layık olduğunu söyleyerek, "Bursa'nın adı Yeşil Bursa. Şehirler, kültürlerin ve medeniyetlerin beşiğidir. Tarihi eserlerinden mimari yapısında kadar mevcut yapılarla bütün şehir bakımlı ve güzel olmalıdır. Bursa'yı yeşiliyle buluşturuyoruz" diyerek şehirler için peyzajın önemine dikkati çekti.
Bursa'nın tarihinde yapısını bozacak çok olumsuzluk yaşadığına işaret eden Altepe, "Bizler bunu aştık, aşmaya devam ediyoruz. Bizim şehrimizin başına da çok şey geldi ama yine de ayaklarımızın dimdik üzerindeyiz. Şehirler insanları etkiliyor. Bu yüzden Bursa'da insanların içi açılsın, başka şehirlere örnek olacak güzellikler önce Bursa'da olsun istiyoruz" dedi.
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin yeşil kimliğine önem veren projelerinden de bahsederek, kaliteli ağaçlara sahip olan Bursa'da devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla yeşilliğin artacağını ve daha çok nefes alınacağını söyledi.
Ankara'da 45 yıl yaşadığını ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e de bir dönem danışmanlık yaptığını belirten Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selami Sözer, Başkan Altepe'nin Bursa için büyük bir şans olduğunu söyledi. Sözer, Başkan Altepe'nin çalışmalarını beğendiğini ifade ederek, "Bursa'ya ailevi sebeplerden dolayı gelip yerleştim. Bursa'nın güzelliklerine meftun oldum. 'Pilav pişirmek değil, pilavla pişmek' diye bir söz vardır. Siz bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bursa'yla pişiyorsunuz. Doğuştan belediyeci olarak yaratılmışsınız" dedi.
Sözer, Başkan Altepe'nin göreve devam etmesini istedi. Peyzaj mimarlarının Bursa'da 700 rakamına ulaştığını kaydeden Sözer, yaşadıkları şehre ve yöneticilerine gönül bağı kuran Peyzaj Mimarları Odası ile Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğinin il açısından önemine işaret etti.
Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi Başkanı Necla Yörüklü, peyzaj mimarları olarak Bursa'da kentin yenilenmesi adına yapılan tüm çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi'ne destek vermek istediklerini söyledi.
(MŞ)

30.01.2013 12:15:37 TSI

Editör: Wan Haber