ANTALYA - Alperen Ocakları Manavgat Şube Başkanı Mehmet Çayır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Muhteşem Yüzyıl' dizisine yönelik eleştirilerini milletin hissiyatına tercüman olduğunu için desteklediklerini söyledi.

Mehmet Çayır, ocak binasında yaptığı açıklamada, bahse konu olan dizide, Yavuz Sultan Selim'in oğlu cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ı sarayda kadın düşkünü şahsiyet olarak gösterilmesine karşı olduklarını kaydetti. Kanuni Sultan Süleyman'ın ABD ve Avrupa ülkelerinde Muhteşem Süleyman ismi ile bilindiğini belirten Çayır, 46 yıllık padişahlığı döneminde dünyaya nizam vermek için at üstünden inmeyen Osman Gazi'nin torununu Harem'de kadınlarla muhabbet eden birisi gösterilmesinin Osmanlı tarihine saygısızlık olacağını söyledi.

Dizi senaristinin ve yönetmeninin Osmanlı dönemine ait yapımı için bu sahada uzman Prof. Dr. Halil İnalcık, Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ve Prof. Dr. İlber Ortaylı konusundan uzman tarihçilerinden bilgi anılarak hazırlanması gerektiğini kaydetti. Çayır sözlerini şöyle tamamladı:"Hükümranlığı döneminde ülke topraklarını dünyanın dörtte üçüne hakim olan bir Osmanlı padişahını sarayda kadınlarla muhabbet eden ve kadın düşkünü gibi göstermeye çalışmak saygısızlıktır. Başbakan Erdoğan, diziye, yapımcılarına ve televizyon sahiplerine gösterdiği tepki milletin hissiyatına tercüman olmuştur. Zigetvar'da şehit olan ve ömrünün büyük çoğunluğunu at üstünde seferden sefere koşturan Osman Gazi'nin torununa yapılan saygısızlığı Alperen Ocakları olarak kınıyoruz. En önemli ayıpta Macaristan'da olup ta ülkemizde olmayan bir Kanuni Sultan Süleyman Hukuk Fakültesi'nin olmamasıdır." CİHAN

Editör: Wan Haber