Normal sezonda ligi 2. sırada bitirerek Türkiye Şampiyonası'na katılabilmek için play-off oynama hakkı kazanan Aliağaspor U-14 futbol takımı, Bayraklı Belediyesi'nin ardından finalde İzmirspor'u yenerek şampiyon oldu.
Bornova Yusuf Tırpancı Stadı'nda oynanan karşılaşmada, ligi yenilgisiz ve gol yemeden bitiren rakibine 2-1 üstünlük sağlayan Aliağaspor şampiyon oldu ve Türkiye şampiyonasında İzmir'i temsil etmeye hak kazandı.
Maçın hemen başında 3. dakikada yediği golle 1-0 geriye düşen Aliağaspor, 15. dakikada Mert Akman'ın ayağından bulduğu golle berberliği sağladı. İlk 35 dakikası 1-1 eşitlikle biten karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan genç martılar, karşılaşmanın 43. Dakikasında bir kez daha Mert Akman ile gol sevinci yaşayarak 2-1 öne geçti. Kalan dakikalarda maçı kontrolünde götüren Aliağaspor 70 dakika sonunda sahadan 2-1 üstünlükle ayrılarak şampiyon oldu.

SAHA BAYRAM YERİNE DÖNDÜ
Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte futbolcular, yöneticiler, teknik kadro ve futbolcuların aileleri sahayı bayram yerine çevirerek şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı. Aliağaspor'un Türkiye Şampiyonasında ki rakipleri ve maçların tarihleri ilerleyen günlerde belli olacak.
Genç futbolcuları ve teknik kadroyu tebrik eden Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren, "Futbol sahada oynanır ve kazanılır. Bugün sahaya yüreğini koyan genç kardeşlerimiz sırtındaki formanın bilinciyle mücadele ederek çok önemli bir başarıya imza atarak kendi tarihlerini yazdılar. Futbolda Aliağa'nın başarıya çok alışkın olduğunu biliyoruz ve bu alışkanlığı sürekli devam ettirmek için çalışıyoruz. Şampiyon olan futbolcularımızı, teknik kadromuzu ve başarıda emeği bulunan herkesi tebrik ediyorum" dedi.
(HE-ERG-Y)

16.02.2013 11:43:00 TSI

Editör: Wan Haber