Aliağa Belediyesi'nin, içinde bin 500 kişilik düğün salonunun yanı sıra 200 kişilik üç boyutlu sinema salonu, restoran, teras cafe, bowling ve oyun salonu ile çocuk oyun alanlarının da yer alacağı 4 bin 630 metrekare kullanım alanı olacak çok amaçlı sosyal kompleksin inşaatı, büyük bir hızla devam ediyor. Yapımına yaklaşık dört ay önce başlanan kompleksin kaba inşaatı 10 gün içinde tamamlanacak.
Sadece teras katı beton tabliyesinin atılacağı kompleksin duvarları örülmeye başlandı. 25 kişilik ekibinin görev aldığı tesis inşaatında, duvarların da 10 gün içinde bitirilmesi ve kaba inşaatın tamamlanması planlanıyor. Ana hatlarının tamamlanmasıyla kompleksin muhteşem görüntüsü yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlarken, tesis inşaatının da yüzde 33'ü tamamlanmış oldu.

2. DÜĞÜN SALONU İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI.
Kentin hızla yükselen inşaatı, Aliağa'nın projesi tüm hızıyla devam ederken, Aliağa Belediyesi, kente 2. bir düğün salonu kazandırma çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un müjdesini verdiği düğün salonu için 13 Şubat Çarşamba günü ihale gerçekleştirilecek. En kısa sürede başlanması hedeflenen düğün salonu kentin coğrafi ve nüfus olarak en büyük mahallesi olan Yeni Mahalle'ye yapılacak. Yeni Mahalle Cengiz Topel Caddesi'ndeki Çarşamba Pazarı bölgesine yapılacak olan düğün salonunun 6 ayda bitirilmesi planlanıyor.
Sosyal kompleks inşaatının sorunsuz bir şekilde sürdüğünü belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, çok amaçlı tesisin içerisinde yer alacak bin 500 kişilik düğün salonunun yanı sıra kente ikinci bir düğün salonu kazandırmak için de çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Her iki düğün salonunun da bu yıl içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Oğuz, "Bugünkü takvim doğrultusunda sosyal kompleks inşaatımız 6-7 ay sonra tamamlanmış ve yurttaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Aynı şekilde Yeni Mahalle'ye yapacağımız düğün salonumuzun da 6-7 ay içinde tamamlanmasını planlıyoruz. Bu şekilde muhtemelen yaz mevsimi sonuna doğru birisi sosyal kompleksimizin içinde diğeri de Yeni Mahalle'de olmak üzere aynı anda kentimizde iki düğün salonu kazandırarak yurttaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız" dedi.
(HE-ERG-Y)

05.02.2013 12:52:47 TSI

Editör: Wan Haber