ADANA - Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadın dostu belediye başkanı seçtikleri Zihni Aldırmaz ve Mahmut Çelikcan'a plaket verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen ödül törenine AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Başkan Mahmut Çelikcan ve Adana Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Çiğdem Akça ve üyeleri katıldı.

'Kadın dostu Belediye Başkanı' ödülünü hak edene verdiklerini belirten Çiğdem Akça, "Bize verdiğiniz destekler için teşekkür ediyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Kadın Meclisi'ne teşekkür etti. "Kadınlar bizim başımızın tacıdır." ifadesini kullanan Zihni Aldırmaz, "Kadınlar bizim en büyük destekçimiz ve hayat arkadaşımızdır. Kadına şiddet acizliktir, çaresizliktir." şeklinde konuştu.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan kadına yönelik her türlü şiddeti kınadığını belirtti. Çelikcan, 'Kültür Evlerimiz de hedef kitlemizi öncelikle kadınlar olarak belirledik. Onların eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak seminerler, toplantılar düzenleyerek kadınlarımızın eğitilmesi yönünde çalışmalarımız sürüyor. Toplumu doğuran analarımızla ilgili yerelde büyükşehir ile ilçe belediyeleri ortak hareket ettiği zaman çok güzel çalışmalar ve projeler ortaya çıkacaktır. " diye konuştu.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk yaptığı açıklamada hiçbir canlının şiddet görmemesi gerektiğini aktardı. Milletvekili Zopçuk, "Çocuklarımızı kız-oğlan ayrımı yapmadan eşit davranarak yetiştirmemiz gerekmektedir. Şiddet eğilimi gösterenler kişilik problemi olan kişilerdir. Başbakan'ımız toplumun bu konularda eğitilmesini ve bunun bir eylem planı olarak uygulanmasını istedi. Dönemimizde kadına şiddeti önlemede önemli mesafeler alındı." dedi.

Plaket töreninin ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi Onur Üyesi Süheyla Tümöz'ün eserlerinden oluşan yağlı boya resim sergisinin açılışı Fatoş Gürkan Zopçuk, Zihni Aldırmaz, Mahmut Çelikcan ve kadınlar tarafından hep birlikte yapıldı.
CİHAN

Editör: Wan Haber