Antalya'nın Alanya ilçesi Emişbeleni beldesinde, 2B rayiç bedelini yüksek bulan hak sahipleri, belediye başkanıyla bir araya gelerek sorunlarını paylaştılar.
Edinilen bilgiye göre, Emişbeleni Belde Belediye Başkanı AK Parti'li Nurettin Uludağ öncülüğünde Emişbeleni spor tesislerinde bir araya gelen yaklaşık 500 hak sahibi, 2B rayiç bedeline tepki göstererek sorunlarını anlattılar. Hak sahiplerine hitaben konuşan Belediye Başkanı Nurettin Uludağ, "Yıllarca ekilip ürün yetiştirilen araziler, birkaç memurun şahsi düşüncelerinden dolayı tapu verilmek yerine dedesinden atasından kalan yerler 2B olarak ayrılmış. 2B'ye çıktı diye önce sevindiğimiz ardından rayiç bedel yüksek geldiği zaman üzüldüğümüz yerler tapu verilmesi gereken yerlerdir. Buralar 7080 yıldır kullandığımız araziler. Ankara'da milletvekili ve bakanlara ilettiğimizde bu duruma şaşırıyorlar nasıl olur başkan böyle diye söyleniyorlar. Bu bölgeye gelen devlet memurlarının şahsi düşünceleri, hırsından kaynaklanıyor. Burada sen bana çay ısmarlamadın, muhtar artistlik yaptı diye yapılan işler var. Memur zihniyeti değişmediği sürece ülke olarak kalkınmamız zor" dedi.
Rayiç bedellerin yüksek olduğunu belirten Uludağ, "Bu bedeller hem çok yüksek hem de aynı bölgede farklı rayiçler var. Bölgemizde yaklaşık 4 bin dönüm 2B olarak ayrılan arazi var, Başbakanımız mağduriyetin vahim olduğunu bilse çözeceğine inanıyorum" dedi.
Rayiç bedel üzerinden arazileri almalarının imkansız olduğunu belirten Mustafa Sezen ise, "Vatandaşa araziler atasından kalmış. İçerisinde evi, bağı var. Atamdan kalan yeri kendim alamazsam başkasına aldırtmam. Kanımın son damlasına kadar veririm, araziyi vermemek için mücadele ederim" dedi.
Abdurrahman Sertgöz ise, 5 bin liradan satışa çıkardığı arazisini satamadığını, mezarını bu araziye koyduracağını belirterek kendisini 2B için feda edeceğini söyledi.
(AB-YHY-Y)

20.02.2013 19:15:45 TSI

Editör: Wan Haber