Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerinde çiftçileri, muhtarları ve Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu Başkanlarını bilgilendirdi.
Toplantı da Tarım Sigortalılığı, Kır Bekçilerinin primleri gibi hususlar hakkında sunumlar yapıldı. Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, amaçlarının sorunları çözüme kavuşturmak olduğunu ifade etti. Ortak akılla meselelere çözüm üretmek gayretinde olduklarını belirten Koçak, "Muhtarlarımızı bilgilendirdiğimiz toplantılarımız sürüyor. Kır Bekçisi konusunda yaşanan sorunlar olduğunu duyunca böyle bir toplantı düzenlemeyi uygun bulduk. Nasıl bir yol izlenmeli, ne gibi bir program yapılmalı gibi konularda bilgilendirmeler yapılacak" dedi.
SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan ise sunum öncesinde durum analizi yaptı. SGK olarak toplum her kesimini kapsadıklarını kaydeden Çalışkan, kurumun 74 milyonun bütününe hizmet verdiğini hatırlattı. Vatandaşların haklarını hatırlatmanın da bir devlet görevi olduğunu aktaran Çalışkan, "Kurumumuz bu konuda çok duyarlıdır. Biz sorunları ve önerileri paylaşıyoruz" diye konuştu.

6 ÇİFTÇİNİN MAAŞINI KESTİK
Köylerden yaygın şekilde sahte sigortalılık ihbarları aldıklarını ileten SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, "6 sigortalının emekli maaşını kesmek zorunda kaldık. Aldıkları emekli maaşlarını faiziyle borç çıkarttık. Tarım Bağ-Kur'lu oldukları halde kişiler kendilerini herhangi bir işletmede sigortalı gösteriyor. Erken emekli olabilmek için sigorta tercih ediliyor. Bu tespitin ardında 6 kişinin maaşını kesmek zorunda kaldık" şeklinde konuştu. Yapılan açış konuşmalarının hemen ardından tarım Bağ-Kur'u, Kır Bekçilerinin sigortalılığı gibi meseleler detaylı şekilde görüşüldü.
(YC-AH-Y)

18.12.2012 15:56:06 TSI

Editör: Wan Haber